ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът на Пловдив с революционно решение за децата от следващата седмица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:58 / 07.08.2024Коментари (17)23301
© Plovdiv24.bg
Кметът на Пловдив Костадин Димитров е взел сериозно решение, което касае децата на града, тяхното развитие в свободното време и съответно желание за откъсване от телефони и компютри, видя Plovdiv24.bg. Ето за какво точно написа той във фейсбук:

От 12 август училищата в Пловдив отварят дворовете си, за да могат всички деца да играят в тях. Отдавна обмислям идеята, а напоследък получавам и все повече запитвания от граждани, което ме убеждава, че е добра.

Знам, че такава практика вече има и в други общини. Надявам се само на отговорно отношение от страна на всички, които ще влязат в училищните дворове.

Припомняме, че от няколко години дворовете на училищата в града са затворени и стоят заключени в почивни и празнични дни. Детските площадки са недостатъчни, особено за младежите в тинейджърска възраст. Въпреки много молби на граждани и а под предлог за опазване на имуществото, тежки катинари стояха на вратите на оградите.

Сега свободният достъп на децата е за времето от 9.00 до 21.00 часа в неучебно време, в делнични и почивни дни. Директорите трябва да организират и контролират достъпа, а при констатирани нарушения да подават сигнал до съответните органи.

Дали това е правилно решение, предстои да видим.


Още по темата: общо новини по темата: 7
22.08.2024 »
09.08.2024 »
21.03.2024 »
28.10.2023 »
09.09.2023 »
22.05.2023 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво на кмета. Училищата са място освен за образование и за здравно възпитание и здравословен стил на живот. Но има още много да се довършва в града, като бул. Дунав, който остана С НЕЗАВЪРШЕН РЕМОНТ
0
 
 
Предполагам,че са били заключени поради пандемията.Но тя отдавна премина,така че е нормално да бъдат вече отворени тези училищни игрища и децата да имат къде да играят на воля!А в какво ще се превърнат тези дворове на училищата има значение как ще бъдат контролирани от служителите на реда.Защоро имам чувството че хич ги няма.Счупени стъкла на автобусни спирки,хвърляне на боклуци навсякъде и т.н.поразии.Къде са органите на реда питам!?Освен това никаква грижа за парковете да са чисти,с пейки които не са изпочупени и не виждали боядисване някога!Паркове и градини освен да секат здрави клони на дървета и да "чистят' от зеленина,да вземат да се погрижат да има повече цветя в градините по улици и булеварди.Нали е тава работата им!Вярвам,че управата на града в лицето на кмета,знам.кметове и други управленци,ще се погрижат за нормалността на градската среда на най-хубавия град в България Пловдив.
0
 
 
Поздравления за кмета! Това го чакаме от няколко години, защото децата няма къде да карат ролери, да играят баскетбол и т.н. Единствено не разбирам защо лятото, когато е горещо и хората излизат към 20 часа, се налага да се затварят дворовете още в 21 часа. Трябва да оправят заповедтта - поне до 22 часа (лятото).
+1
 
 
Да върнеш нещо, което е било, не е революционно ... никак даже!
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 07.08.2024 г.
0
 
 
Добра идея също би била,в училища с плувни басейни да се организират курсове по плуване срещу заплащане.
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 07.08.2024 г.
0
 
 
По-добра идея е да се изградят затворени игрища и площадки в междублоковите пространства. Виждала съм как в игрище на училище с изкуствена трева си разхиждаха кучетата! При направена забележка, получих куп обидни думи. Просто манталитета на българина все още е да руши и негодува, а не да пази!
0
 
 
Кмета като отваря дворовете на училищата за свободен достъп, което е хубаво, трябва да помисли и за охраната и почистването им. Това не трябва да е за сметка на училището.
0
 
 
Гледам и се чудя на предният коментар.Да ние израстнахме в училищните дворове,но в тях нямаше почти нищо,асфалт,две футболни врати и счупени баскетболни кошове,а и имахме възпитание защото после,бой.Сега доста голяма част от училищата са направени,украсени с хубави площадки,но сегашното поколение не може да го оцени,чупят снимат качват се в ТИК ТОК и си мислят че са големи герой,а РОДИТЕЛИТЕ са още по неадекватни.Да не съм лош пророк но до два месеца доста училища ще изпищат от щетите нанесени им в дворовете,но тогава тези хулиганчета трябва да бъдат показани публично във медиите за да ги видят родителите им.
+2
 
 
Когато беше отворен двора на училище Черноризец Храбър приличаше на Столипиново! Сега е като райска градина . И ако го отворят целия труд и средства вложени там ще потънат в сметището което ще се образува само след няколко дена !
-2
 
 
Браво на кмета-за първи път от много време имаме кмет дето малко от малко да мисли за хората.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2025
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Пешеходният мост в Пловдив става общински
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: