Кметът на "Северен" прави първа копка на зона за отдих в кв. "Захарна фабрика"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:47 / 02.08.2013
1746
Кметът на район "Северен" Ральо Ралев ще даде официален старт на проекта "Възстановяване на зона за отдих в кв. "Захарна фабрика" в понеделник.

Проектът се реализира в рамките на националната кампания "За чиста околна среда 2013" на тема "Обичам природата - и аз участвам", на МОСВ. Финансирането в размер на 9933.24 лв. е от ПУДООС.

В рамките на проекта се предвижда терен от около 1.5 декара, намиращ се между ул. "Петър Шилев", ул. "Ладога" и ул. Петрохан", да бъде облагороден, съобщи кметът инж. Ралев. Предстои да бъдат изградени тротоарни алеи, да се поставят пейки и цветни вази. Съществуващата детска площадка ще бъде реновирана, за да придобие естетически вид, а съоръженията ще бъдат групирани. Теренът ще бъде затревен и залесен с нови дървесни видове.

"Проектът трябва да бъде завършен по договор до края на септември, но аз съм убеден, че още в края на август живеещите в кв. "Захарна фабрика" ще могат да ползват новата придобивка", убеден е кметът Ралев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).