Кметът на "Западен" иска засилване на охраната в детски градини и училища

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:33 / 22.06.2006
1067
Да се подсили охраната на училищата и детските градини настоява кметът на район “Западен” Маргарита Вакрилова. В момента правим опис на щетите, нанесени от хулигани в дворовете, добави тя.

Вандалите трошали пейки, беседки, люлки, спортни съоръжения. Набезите ставали обикновено през нощта. Последният тежък случай е в ЦДГ “Росица”, където са съсипани площадките за игра, пейките и градината. Затова районната администрация прави проверка във всички 7 училища, 7 детски градини и обществените сгради в “Западен”. Резултатите от нея и пълният опис на щетите ще бъдат готови до няколко дни.

Ще помолим “Общинска охрана” да направи оглед и да прецени дали да пусне допълнителни патрули или да сложи още камери за видеонаблюдение, каза Вакрилова. По-вероятно е да се избере вторият вариант. Ако на някое място се появи банда, тя ще бъде засечена от операторите в центъра за видеонаблюдение на “Общинска охрана” и ще се повика полицейска кола, обясниха от администрацията на “Западен”. От там припомниха, че е планирано такива центрове да бъдат направени в шестте района на Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).