Кметът направи първа копка на един от 5-те центъра от семеен тип

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
13:01 / 04.03.2013
2280
Със символична първа копка Иван Тотев даде старт на изграждането на един от няколкото центъра от семеен тип, които ще бъдат построени в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Градоначалникът не можа да разбие бутилката шампанско в чашата на багера на строителната площадка в район "Тракия" зад блок №7 и по традиция я подари на водача на машината. Според срока на изпълнение след 3 месеца в града ще бъдат изградени 5 обекта от семеен тип и едно защитено жилище за общо 72 деца и младежи. 

Както вече писахме, договорът за изграждането на постойките беше подписан на 25 февруари, а стойността му е над 3 700 000 лв. Жилищата са разпределени по две в "Тракия" и "Източен" и по едно в останалите два района "Южен" и "Северен". 

Общината ще пристъпи и към процедурата за осигуряването на 2 млн. лв. за заплати на персонала в центровете до края на тази година, а от следващата 2014 г. това ще стане държавно делегирана дейност. 

Капацитетът на всяка от сградите ще е между 10 и 15 места, съобщи от своя страна зам.-кметът Георги Титюков. Той поясни, че в центровете ще бъдат настанени деца с увреждания, които в момента се намират в различни институции, както и младежи над 18 години, които сред излизане от домовете няма къде да отидат. 

Спечеленият от общината проект "Социална инфраструктура в Пловдив - модел за по-добра грижа за децата" се финансира по Оперативна програма "Регионално развитие", схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск". Общата цел на проекта е да се осигури подходяща и ефективна социална инфраструктура в община Пловдив, допринасяща за предоставяне на нови вид услуги в общността, които да заменят институционалната грижа за деца и деца с увреждания.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера
Днес спират движението по част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Демонстрации на американски автомобили в Пловдив учат как да бъде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).