Кметът открива форум за управлението на водната структура в общините

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:35 / 23.10.2012
1428
Днес и утре в Пловдив ще се проведе Кръгла маса "Устойчиво управление на водната инфраструктура в българските общини" и Технически семинар с демонстрация "Технологии за рехабилитация на ВиК инфраструктура". 

Събитията ще преминат под патронажа на кмета на община Пловдив - инж. Иван Тотев и с подкрепата на Министерство на земите, инфраструктурата, транспорта и туризма на Япония. Организатор на събитието е Индустриален клъстер Подземна инфраструктура/ИКПИ/.

Форумът ще бъде открит днес - 23.10.2012 г., в 13.30 часа от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев.

Целта е да се съберат на едно място представители на заинтересованите страни в областта на управлението на ВиК мрежата в България и свързаната с нея наземна пътна инфраструктура (представители на ресорните министерства, от общините: кметове и зам. кметове по строителство и транспорт, главни архитекти, ВиК управители, областни управители и ръководители на областните пътни управления), за да се провокира широк дебат за проблемите при управлението й, и възможностите за устойчивото й развитие с минимални щети върху пътната инфраструктура и екологията.

Участниците в техническия семинар ще имат възможност да се запознаят с възможностите и предимствата на безизкопните технологии, широко използвани в Япония за рехабилитация на ВиК инфраструктура. За добиване на по-добра представа за методите за рехабилитация ще бъдат проведени демонстрации на технологиите Спирално сглобена тръба /SPR/ и Облицовка с втвърдяване на място /CIPP/.

Участие ще вземат Добромир Симидчиев, зам.- министър на Министерство на регионалното развитие и благоустройство и Ивелина Василева, зам.- министър на Министерство на околната среда и водите. Специални гости ще бъдат представители на Министерство на земите, инфраструктурата, транспорта и туризма на Япония, Японска асоциация по канализация и Tokyo Metropolitan Government, които ще споделят опита на японската страна при управлението на ВиК активи.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).