Кметът подкара фреза и отсече: Сегашното преасфалтиране на улици в Пловдив е без аналог!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (68)
14:02 / 19.09.2012
12890
Кметът Иван Тотев подкара фреза в Центъра на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Градоначалникът облече светлоотразителна жилетка, качи се на машината и така даде официален старт на преасфалтирането на Карловско шосе в отсечката от бул. "България" до бул. "Дунав". Присъства и районният кмет на "Северен" Ральо Ралев.

Както вече писахме, ремонтът започна точно в този участък на "Васил Левски", тъй като той беше в много лошо състояние. Към момента източното платно в началото на улицата вече е затворено за движение, а реконструкцията се изпълнява от Пътища АД. След провеждането на Есенния панаир ще започне и ремонтът на западното платно. В ремонта на Карловско шосе влиза и локалното платно на пътната артерия, както и изграждането на ново улично осветление по него. 

"Съжалявам за неудобството, причинено на гражданите от ремонтите по улиците, но пловдивчани трябва да свикнат, че в близките 4 години в града ще е така. Другата година, предвид това, че бюджетът ще бъде приет още в края на тази, реконструкцията на пътните артерии ще стартира още през месец май, а не както досега - в края на лятото", заяви градоначалникът. Той уточни, че общото количество асфалт, който ще бъде положен тази година, е стотици хиляди квадратни метри.

"Това няма аналог в последните години", категоричен е Тотев. 

С днешната акция всъщност в реално изпълнение влезе процедурата за преасфалтирането на две от големите входно-изходни артерии на Пловдив - "Карловско" и "Рогошко шосе". Както вече писахме, поръчката за преасфалтирането на Карловско шосе е на стойност 1.5 млн.лв. В нея се включва и отсечката между ул. "Иван Рилски" и отклонението към кв. Гаганица.

Ремонтът на "Рогошко шосе" включва отсечката от служебния вход на Панаира до табелата на Пловдив. Втората част от тази процедура е преасфалтиране на улици между бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Поручик Въльо Стефов". Стойността на цялата процедура е 1 400 000 лв., от които 800 000 лв. са за "Рогошко шосе", а тук фирмата изпълнител е "Инжстрой".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (68)

Още по темата (413):
07.12.2023 Заместник-кмет на Пловдив заговори за черен списък с фирми
20.09.2023 Дупка зейна на бул. "Шести септември" в Пловдив
21.06.2023 ВиК проверява за по-сериозен проблем заради пропадането на асфалта на кръстовище в Пловдив
21.06.2023 Дупка гълта автомобили на възлов булевард в Пловдив, сеирджии снимат
27.10.2022 Дупка на една от най-натоварените пътни артерии в Пловдив
06.10.2022 Въоръжете се с търпение! Брутално задръстване на възлово място в
Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера
Днес спират движението по част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Демонстрации на американски автомобили в Пловдив учат как да бъде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).