Кметът предлага Петър Манджуков за почетен гражданин на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
13:28 / 08.10.2012
4444
Петър Манджуков става почетен гражданин на Пловдив, предаде репортер на Plvodiv24.bg. С това предложение до ОбС на града кметът Иван Тотев изненада дори самия Манджуков по време на подписването в заседателната зала на Общината на договора за дарение на стойност 200 000 лева.

По волята на дарителя дарението е насочено към подобряване на сигурността и повишаване безопасността на гражданите на родния му град Пловдив. В Стария град са монтирани 32 камери, модернизиран е центърът за видеонаблюдение, изградена е допълнителна светодиодна светлинна сигнализация на 78 пешеходни пътеки и оборудване със звукова сигнализация на 18 пешеходни пътеки.

"В разговори със старши комисар Тодор Чонов и зам.-кмета по сигурността Александър Държиков стигнахме до идеята, че трябва да се подобри сигурността на гражданите, живеещи и посещаващи Стария град, както и да се обезопасят част  от пешеходните пътеки в града. Петър Манджуков веднага откликна на нашата молба и само за няколко месеца това стана факт", разказа градоначалникът. Той припомни, че това не е първото дарение на бизнесмена. Само преди 4 месеца отвори врати новият храм "Преображение Господне" в "Тракия", чийто основен ктитор е Манджуков. 

Тотев каза още, че той самият не познава лично по-голям дарител за града ни от Петър Манджуков и заради това го предлага за почетен гражданин на Пловдив, което предложение ще се гласува на една от предстоящите сесии на градския парламент. Градоначалникът дори сравни дарителя с Димитър Кудоглу.

"Дарението, което реших да направя беше във връзка със 70-годишния ми юбилей. То не се обвързва с никакви политически интриги, обществени поръчки и т.н. Ако дори само за малко бях усетил, че то ще се използва с други, некасаещи сигурността  и спокойствието на гражданите от моя роден град цели, веднага щях да го оттегля", наблегна в словото си самият Манджуков.

Веднага след акта на подписването в Центъра за видеонаблюдение на площад "Централен" 1 дарението беше осветено от Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (16)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).