Кметът ще подкрепи движение "Напред" на изборите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:31 / 28.05.2009
2013
Кметът Славчо Атанасов разказва в интервю защо подкрепя движение "Напред" и защо според него гражданите трябва да гласуват за сравнително новосформираната коалиция.

- Защо подкрепяте коалиция "Напред"? По какво се различават кандидатите от листата на "Напред"?


- По една много ясна причина. В листата на "Напред" участват личности, които са доказали себе си в различни сфери, хора с авторитет, хора, които не са компрометирани по никакъв начин, а това послание е много важно- посланието на чистота.

Ще дам своя вот за "Напред", защото тяхната кауза е градивен национализъм. Нещо, от което България се нуждае много сега. Кандидатите в листа на коалицията са личности със силно изразени активни граждански позиции, собствено мнение. Не случайно листата води Любен Дилов-син, който познавам от 15 години и това което знам за него е, че винаги отстоява своите възгледи. Убеден съм, че представителите на коалицията ще гласуват, пречупвайки решенията си през призмата на българските национални интереси. Защото там единственото, за което се борим, е българинът да живее добре в собствената си държава. Пловдивският представител в листата е Слави Георгиев - млад човек с голямо бъдеще, юрист по образование, безспорен патриот. И тези негови качества му осигуряват силното присъствие в листата.

- Каква политика ще водят евродепутатите от "Напред" в Европейския парламент?

- Страната ни се нуждае от евродепутати способни да отстояват възгледите си и да защитават най- вече националните интереси, а не от политическа демагогия. Европа е мястото, където да сме единни и да загърбим политическите сблъсъци.

Всъщност качествата, които са нужни на тези 17 депутата, които ще изпратим в Европейския парламент, са много ясни. Те са нашите представители там и трябва да отстояват интересите на България. Да са преди всичко активни. Именно Европейският парламент е мястото, където да работим усилено за благото на България, да възстановим българската национална чест и да я защитаваме. И не бива да допускаме да се повтаря случаят с АЕЦ "Козлодуй", който е показателен и ни превърна от главен износител на енергия на Балканите, в зависещ вносител. В Европа, България се нуждае от своите защитници! Убеден съм, че кандидатите от листата на "Напред" ще защитават по достоен начин българските национални интереси.

- Защо хората трябва да гласуват на евроизборите?

Българинът трябва да упражни своя вот, защото именно липсата на такъв не дава възможност на страната ни да заеме полагащото и се челно място в Европа. С негласуване нещата няма да се променят. А и аз смятам, че сме интелигентен народ и е настъпило време, в което сме узрели за промяна.

Виж коментарите (0)

Още по темата (59):
10.07.2009 Меглена Кунева остава еврокомисар
03.07.2009 Икономическа полиция проверява длъжностни лица от РИК-Пловдив
30.06.2009 Дават на прокурор 7 души за двойно гласуване
16.06.2009 МДААР: Няма постъпила информация за недостига на средства за Евроизбори`2009 в Пловдив
15.06.2009 Държавата не си плаща изборите
10.06.2009 Поне 2 хиляди пловдивски гласа загубил ГЕРБ заради нарушения в изборния
ден
Още новини от Новини от Пловдив:
Томи Бозвелиев е загиналият шофьор от жестоката катастрофа в Плов...
Мъж събори с ритник камера на КАТ в Пловдив
Три великолепни същества се родиха в Природонаучния музей
Производител от Пловдивско: Толкова лоша година като тази не е им...
В Пловдив избират новия шеф на БЛС
Районните кметства в Пловдив търсят служители, обявили са и какви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).