ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът тропна по масата: Търпението на хората се изчерпва!
Автор: Диана Бикова 12:57 / 04.07.2024Коментари (4)6170
© Plovdiv24.bg
Кметът Костадин Димитров е разписал писмата до превозвачите, с които градската администрация им дава едномесечен срок да влязат в ритъм и да започват да спазват ангажиментите по договорите си. След това ще се пристъпи към разтрогване на споразуменията, предава Plovdiv24.bg.

"Пловдивчани искаме едно – удобен транспорт, идващ навреме, по разписание, което изпълнява поне 95% поетите ангажименти, климатизиран транспорт, с добро отношение на шофьорите, контрольорите и всички, които обслужват градските линии. Идващ навреме, с по-висока часова зона след 21,00 часа – всички, които посещаваме културни събития, виждаме че транспортът в тези часове е намалял. Вчера разписах писмата и днес се разпращат към всички превозвачи, с които им даваме 1-месечен срок да влизат в ритъм" - каза Димитров.

Кметът обясни, че тази стъпка се предприема сега, защото учениците са във ваканция и пътникопотокът е намалял. 

"Към всички превозвачи от днес има писма, с които им казваме, че ако до 1 месец те не си поемат ангажиментите, то ние ще бъдем принудени да прекратим договорите и да минем към временна мярка. Мисля, че пловдивчани заслужават това и го очакват и ние няма повече да търпим това отношение на превозвачите към нашите граждани" - допълни той.

Ресорният заместник-кмет по транспорта Савина Петкова уточни, че става въпрос за двата договора – от 2016 и 2018 г. 

"Най-голямото неизпълнение е по линии 29, 37 и 99, които изпълнява консорциумът чрез "Хеброс бус". Там неизпълнението се движи между 42 и 48 % на линия – това засича нашата GPS система" - коментира Петкова.

Кметът Димитров обясни, че има линии, които се обслужват с половината автобуси - от пет, вместо от 10. 

"Това е буквално закриване на линията, тя става нерентабилна, хората спират да разчитат на автобусите. С оглед на това, търпението на гражданите минава всякакви граници в момента" - коментира той.

Савина Петкова допълни, че в двата договора има общо 21 линии. С уведомленията им се дава 1 месец срок, както е по закон - при прекратяване едностранно на договора поради неизпълнение се дава на другата страна оптимален срок за изпълнение. Общината е преценила, че 1 месец е достатъчен, и, ако се наложи да се премине към спешна мярка, това ще стане преди началото на учебната година.

Превозвачите, които имат изпълнение на курсовете под 85% не получават субсидии. 

"Имаме и по други линии процент неизпълнение, който с времето падна, имаме и превозвач, който е с над 98% изпълнение, но тъй като те са кандидатствали заедно като консорциум, това влече след себе си прекратяване на договорите с консорциума" - обясни Петкова.

Кметът посочи, че администрацията е положила много усилия - и с разговори, и с налагане на глоби, за да подобри положението. "Явно тези глоби не ги плашат и сега ще предприемем крайната мярка" - обобщи с огорчение той.



Още по темата: общо новини по темата: 1040
04.07.2024 »
01.07.2024 »
30.06.2024 »
29.06.2024 »
29.06.2024 »
27.06.2024 »
предишна страница [ 1/174 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 04.07.2024 г.
+3
 
 
Все едно са открили топлата вода, абсурдна и смешна тема. Въпросът е кой взе парите за консултантски услуги по европейски програми, а темата за градския транспорт в Пловдив я четем вече 10-а година. Толкова е смешно, ако не е тъжно, че като се качиш в градския транспорт, има монтирани електронни апарати със скенери, които не работят, продават билети или шофьор или кондуктор, няма климатик и мирише на лошо, има окачени табелки с правописни грешки във всичките три думи, които съдържат и т.н.т.н…А иначе всеки е със служебна кола, шофьори имат почти всички кадри на Общината, а не ходят пеша или на колело, или с градски транспорт както му е редът.
0
 
 
Поредният послушко на БМБ. Нали помните какво каза по време на предизборната си кампания? Оставам верен до гроб на БМБ. Не верен на партията, не верен на идеята, не верен на Пловдив - неговата история и неговото бъдеще. А верен на БМБ - 200% бандюга, който се крие под полата на ЕС и НАТО до онзи момент, в който решат да го сменят. И всички верни на тази мутра ще паднат и вероятно ще понесат наказание. Транспортът е пълен леш в Пловдив - обществена тайна. Не зная с какво точно е тропнал по масата и на каква височина, но еднозначно не е нещо особено твърдо.
+4
 
 
Хахаха.....преди две седмици бяха на ръба! Щяха да им дават месец предизвестие до прекратяване на договорите. Сега щяло да бъде месец до месеца за предизвестието. Савинчето няма ли пак да се изрепчи в нац. ефир, че в Пловдив общественият транспорт бил като в София, Бургас и Варна?
+5
 
 
Тропнал по масата. След месеци изпълнени със сигнали, той им дава още месец! Какво тропане е това?! Не знаят, че идва лято, та климатиците им повредени през ляотот? Не знаят, че не са им поддържани автобусите и аварират периодично? Не знаят, че не отчитат билетите пред общината? Всичко знаят, не са им нужни допълнителни срокове!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: