Кметът уговори поредното побратимяване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:26 / 19.05.2009
1109
Вторият по големина литовски град Каунас ще е следващото побратимяване на Пловдив, стана ясно след тазсутрешната среща на кмета Славчо Атанасов с литовския посланик Арунас Винчунас, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"До края на годината в Пловдив ще бъдат организирани две изложби, чрез които ще бъде представена Литва така, че пловдивчани да се запознаят подробно с нейното минало и настояще", заяви след срещата кметът пред журналисти. Атанасов припомни, че историята ни е свързана с прибалтийската държава. Два пъти литовци са се борили за свободата на България. Първия път те са били водени през 1444 година от полско-литовския крал Владислав, наречен по-късно Варненчик, а през 1877-1878 година 20 хиляди са участвали в Освободителната война и 4 хиляди са оставили костите си на българска земя.

Предстои в Пловдив да дойдат представители на мощна литовска компания, която проявява интерес към изграждането на бизнесцентър в града.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).