Хлябът за конструкцията на дървото ще бъде специално предоставен от здравословна пловдивска пекарна, а за декорацията му ще се приготвят на място коледни сладки с цветна украса.
Организаторите на събитието отправят покана към всеки, който желае да споделя доброто, да твори кулинарни шедьоври с други доброволци, както и да научи нови рецепти и техники за празничната трапеза, да се присъедини към събитието в 11 часа.
В подготовката ще се включат и пловдивчани от Националния алианс за работа с доброволци. Готовото дърво ще бъде дарено на Червения кръст в Пловдив.
Благотворителната събота е част от алтернативния базар "Моята Еко Коледа" в София, Пловдив, Варна и Бургас, който се организира за четвърта поредна година от Сдружение "Устойчиво Общество" и Хранкооп общността в България, за да насърчава традициите, устойчивото и ценностното в коледния празник.
Събитието в Пловдив започва от 18 декември и ще продължи до 21-ви, като ще представи 10 земеделски производителя на автентични и биологични храни и над 12 арт ателиета за ръчно изработени еко подаръци.
Коледната атмосфера на топлота и споделяне на "Четвъртък пазара" ще бъде подгрявана с гайда на живо, коледно хапване и греяно вино, творчески работилници за подаръци, както и свободни инициативи за даряване на дрехи и книги.
"Моята Еко Коледа" е събитие за всички, които харесват различното и индивидуалното, за тези, които предпочитат да не купуват масови, индустриално произведени подаръци. Това е базар за тези, които на Коледа искат да поднесат не просто подарък, а лично послание към близките, както и да имат на трапезата си храна, отгледана с отговорност към хората и към природата.
Освен във София и Пловдив, за първи път базарът ще се проведе и в още два български града - Бургас и Варна.
Събитието е част от проекта "Фермерските пазари в София и Пловдив - събития за устойчиво развитие", който се финансира в рамките на Програмата за
подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.
Още по темата (214): | |