ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Колективен омбудсман ще наблюдава администрацията на Западен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:37 / 31.08.2006Коментари (2)1053
Обществен съвет ще наблюдава и коригира работата на администрацията на пловдивския район “Западен”. Това обяви районният кмет Маргарита Вакрилова, след като получи сертификат за система за управление на качеството ИСО 9001:2000. Той бе връчен от управителя на сертифициращата компания “ТЮФ Норд България” Стоян Йотов на официална церемония. За нас този престижен документ е виза за ЕС, коментира г-жа Вакрилова.

Инициативата за създаването на колективния омбудсман е на самото кметство. В Обществения съвет ще се включат представители на бизнеса, на образованието и други сфери, граждани, които живеят и работят в района. Съветът ще разглежда сигнали, жалби и предложения за работата на администрацията. “Той ще е още една гаранция, освен проверките на “ТЮФ Норд”, че спазваме изискванията за постоянно високо качество на услугите, тъй като то улесняват живота на хората, създава условия за функциониране на бизнеса и за успешно реализиране на плана за развитие на Пловдив в частта му за район “Западен”, поясни г-жа Вакрилова. Първият член на съвета стана Стоян Йотов.

Не разчитайте само на сертификата за ИСО, а и на мнението на хората, които живеят в района, защото то е най-голямото удостоверение за качеството на вашата работа, приветства инициативата кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков. Следващата година цялата община ще бъде сертифицирана по ИСО – и останалите районни кметства, и централната администрация, добави той.

Досега успешно са финализирали процедурата “Централен” и “Западен”, подготвят се “Южен”, “Северен”, “Тракия” и “Източен”. “Предстои да бъдат открити нови сгради на кметствата в “Южен” и “Северен”. Качеството на услугите е комплекс от изисквания, не може в неугледни помещения да претендираш, че предлагаш високо ниво на обслужване”, подчерта д-р Чомаков.

Той благодари на колектива на район “Западен”, че е успял бързо да пренастрои своята работа според европейските критерии. Близо година продължи подготовката на районната администрация за въвеждане на системата за управление на качеството. Бяха усъвършенствани функциите на всички звена и всяко работно място, за да се осигури достъпно и бързо обслужване за граждани и фирми. Служителите минаха през специален изпит, за да се провери нивото на тяхната подготовка. Бяха направени три външни одита от “ТЮФ Норд България”. Сега цялата административна система действа професионално, прозрачно и гъвкаво, обобщи кметът на “Западен” Маргарита Вакрилова.

ТЮФ Норд” е сертифицираща компания, която работи в над 70 държави по света и има годишен оборот от 600 млн. евро. Нейният клон в България ще продължи да наблюдава район “Западен”, за да не се получават отклонения от стандартите на ИСО.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Наблюдател
на 31.08.2006 г.
0
 
 
А-А-А така наблюдавайте и папкайте парите на скапания данъкоплатец.Незабравяйте Българи че който от вас отиде в Федералната република и иска да се запознае с документите на която и да е сертифицирана фирма по ИСО ще Ви помислят с отклонения и ще Ви извикат незабавно психиатър.Плащайте плащайте.
Aнонимен
на 31.08.2006 г.
0
 
 
Дрън, дрън ярина го беше казал един много умен човек, лека му пръст.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Да помогнем! Внук на "жълто-черна" легенда се бори с тежка болест
Първа лига, сезон 2024/2025
Подхвърлиха бебе пред къща в Айтос
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: