ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Командос от Пловдив е бил част от групата за рекет на Въльо Петров
Автор: Цвети Тончева 19:55 / 14.03.2024Коментари (2)8889
© Plovdiv24.bg
Командос от Пловдив е също част от престъпната група на Въльо Петров, която бе задържана в края на месец януари по обвинение, че са се занимавали с изнудване и рекет, сочи справка от съдебно решение на Военен съд в Пловдив, видя репортер на Plovdiv24.bg. 

Двама от задържаните вече, са полицаи – от Първо и Трето районно управление в Пловдив.

Сред потърпевшите са фенове на футболен клуб "Ботев“. Заплахите са били за физическа саморазправа с феновете и с техни близки.

Сочен за организатор на групата е 49-годишният Въльо Петров. На него са му повдигнати пет обвинения за изнудвания и принуда, извършени от септември до ноември 2023 г. в Пловдив и Димитровград. Негови помощници са били Милен Стоянов, Галин Колев, Мартин Ламбрев, като последните двама са действащи полицаи.

По делото е установено, че обвиняемите са изнудвали двама граждани, от които посредством сила и заплаха са отнели обща сума от 35 000 лева.

От кориците по делото във Военния съд става ясно, че в групата е имало и пети човек. Това е редник М. К. П. - кадрови военнослужещ в 1-ви батальон на Съвместното командване на специални операции. От извършените процесуално-следствени действия е била установена съпричастността му към инкриминираната дейност на организираната престъпна група.

От свидетелските показания на един от потърпевшите става ясно, че в края на месец септември 2023 г. обвиняемият командос го е заплашвал, че "ще го хвърли с бетонни обувки в язовир, ако не даде пари в размер на 15 000 лева". Същият се е легитимирал пред него като "военен полицай, командос, който бил на мисии в Афганистан и Ирак“. С оглед потвърждаване на идентичността на лица при изясняване на обстоятелствата, по делото е било извършено и разпознаване на лица по снимки.

Прокуратурата е поискала най-тежката мярка за неотклонение спрямо командоса. Според съда целта на мярката за неотклонение е да се осигури присъствие на обвиняемото лице за нуждите на наказателното производство, да му се попречи да се укрие или да извърши друго престъпление. Обвиняемият не се е укрил, въпреки мерките за неотклонение на останалите четирима. Според магистратите той е имал възможност да се укрие, да въздейства на свидетели или да извърши друго престъпление, но по делото няма данни да го е сторил. Военнослужещият има две малолетни деца – дъщеря на 4 (четири) години и син на 3 (три) години.

В настоящия случай обвиняемият редник М. П. е обвинен в извършване на две тежки умишлени престъпления по смисъла на чл. 93, т.7 от НК. Видно от материалите по делото няма данни да е осъждан преди това за друго тежко умишлено престъпление или да има някакви противообществени прояви. Съдът, след като е анализирал доказателствата по делото и преценил доводите на страните по делото е направил обосновано предположение, че обвиняемият е извършил тези престъпления, но това не е достатъчно, за да бъде обоснована най-тежката мярка "задържане под стража".

Съдът счита, че по отношение опасността обвиняемият р-к П. да се укрие следва да се приеме, че с оглед постоянното му местоживеене, чистото му съдебно минало и семейното му положение, такава липсва. Следва да бъдат споделени и изводите на първоинстанционния съд, че на този етап от делото са налице доказателства за влошено здравословно състояние на обвиняемия. От представената в съдебното заседание епикриза се установява, че обвиняемият лежал в болница и е претърпял операция от херния. Той следва да спазва режим за възстановяване, което в достатъчна степен би спомогнало за опазване на здравето му при домашен режим и предписаното по епикризата лечение и контролни прегледи.

Така, на първа инстанция Военният съд в Пловдив е взел мярка за неотклонение "домашен арест" спрямо него. Военно-окръжната прокуратура е обжалвала пред Военно-апелативен съд, като магистратите са потвърдили мярката.


Още по темата: общо новини по темата: 9
01.02.2024 »
26.01.2024 »
26.01.2024 »
26.01.2024 »
26.01.2024 »
26.01.2024 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Поредните утайки, които тормозят обществото и знаят че като отидат на съд ще им се размине, защото в България реално действащ съд няма!
0
 
 
Тъпо и от двете страни! Когато създаваш фирма за охрана, трябва да си отговорен за методите на действие на членовете и! И от друга страна, вола като рие винаги пада на гърба му! Сега най-доброто решение на прокуратурата е да реши че няма основателни причини за задържане на въпросните лица, поради недоказуеми обвинения! Нека двете страни решат как ще действат от тук на сетне! Едните могат да продължават да предизвикват другите, докато предизвикваните не извършат действително престъпление, като действат от собствено име а не от името на Клуба. Дебилщина!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: