Комисията за борба с наркоманиите отчете дейността си за миналата и прие план за 2005 година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:29 / 01.03.2005
620
Комисията за борба с наркоманиите проведе днес заседание, на което направи отчет за работата си през 2004 г. и прие плана си за работа през настоящата година, съобщи пресслужбата на Община Пловдив.
Основната дейност, извършена от Комисията, бе насочена към превенция на ученици-лидери, на педагогически съветници и медицински персонал в училищата. Работата с родителите в помощ на усилията им за мотивировка на зависими младежи да се лекуват бе също част от усилията през изминалата година. Отчетът визира също работата по програма “Живот без дрога”, която обхваща обучението на 1200 деца от 10 пловдивски училища, както и работата по английската програма “Работа на полицията в училищата”. Работено е също по консултации, в Дроп-ин центъра, аутрич-дейности и др.
Основната дейност през идната година на Комисията остава профилактиката в училищата по програма “Младежки лидери”, предвидени са също програми за работа с родители. Нова инициатива е проектът за заетост и ресоциализация на зависими, при която ще се набират работодатели за зависими младежи. Община Пловдив също ще се включи чрез поделенията си, за да се осигури работа по програмата за зависими младежи. На брифинга след заседанието бяха представени и образователните брошури, които издаде за настоящата година Комисията. Те са три вида: представят видовете наркотични вещества и последиците от употребата им; наръчник на родителя, за работа с децата във възраст, опасна за поддаване на наркотична зависимост; тестове за зависимост и работа с тях. Брошурите са в тираж 100 000.
Пловдивската комисия е единствената в страната, която получава за работата си стабилна финансова обезпеченост от местната власт. Финансовата рамка за работа на Комисията през настоящата година е 30 000 лв.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).