Концерт "Барок и джаз" в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:06 / 16.04.2013
1301
За пореден път благодарение на Община Пловдив градът под тепетата става домакин на звездно събитие в рамките на Европейския музикален фестивал. На 22 април 2013 г. от 19.00ч. в залата на Драматичен театър - Пловдив ще се състои концерт "Барок и джаз" с участието на американския тромпетист Рекс Ричардсън, джаз трио Ангел Заберски - син, Борис Таслев и Стоян Янкулов - Стунджи и оркестъра на Класик ФМ радио с диригент Григор Паликаров. Програмата включва произведения на Томазо Албинони и Джузепе Тартини, както и специално подготвени за концерта джазови композиции.

Младият тромпетист Рекс Ричардсън вече има зад гърба си сериозен творчески опит в сферата на класическата и джазова музика. Началото слага през 1995г., създавайки своя формация "Рътъм енд Брас". Изнася съвместни концерти със знаменития квинтет на Джо Хендерсън, с Уилям Русо Чикаго джаз ансамбъл, симфонични оркестри и т.н. Преподава тромпет в Тринити колидж оф мюзик - Лондон и Университета във Вирджиния. Не случайно, независимо от младостта му, той е избран за лице на музикалния гигант Ямаха.

Билетите за концерта са на цени от 10, 16, 20 лв. и се продават на касата на Държавна опера - Пловдив и на касата на пл. "Ст. Стамболов" / до Общината /.

Концертът се организира от отдел "Култура" на Община Пловдив и Кантус фирмус - София.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Днес спират движението на част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).