Конкурс за иновационни научни ИКТ разработки на Пловдивския панаир

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:00 / 30.09.2004
668
“Българските университети и технологични инкубатори – център на иновационни ИКТ разработки” е името на третият конкурс-изложба за разработки на български студенти, преподаватели и научни работници в областта на информационните и комуникационните технологии, който ще се проведе в рамките на Есенния технически панаир в Пловдив, съобщи пресцентърът на Министерството на транспорта и съобщенията. Целта на изложението е да спомогне за намирането на приложение и реализация на научните постижения в бизнеса.
30 проекта от 17 висши учебни заведения и два института на БАН се включиха в първия етап на конкурса. 5-членно авторитетно жури одобри 12 от тях за участие в изложението, като разходите за участието им се поемат от организаторите. Сред участниците е Медицинският университет в Пловдив с проект ”Разработка и внедряване на интегрирана цифрова среда за подобряване на медицинското обучение”.
Специална комисия от експерти в сферата на информационните и комуникационните технологии ще излъчи три от участващите във втория етап от конкурса проекти, които ще бъдат наградени за изключителни постижения.
Наградите ще бъдат връчени на специална церемония на 1 октомври 2004 г. от заместник-министъра на транспорта и съобщенията Неделчо Неделчев, зам.-министъра на образованието и науката Камен Велев и постоянния представител на UNDP в България Нийл Буне.
Церемонията ще се проведе от 16.00 ч в зала ”Европа” на Конгресния център на Международен панаир Пловдив.
Официален гост на церемонията е още и съветникът по ИТ на министъра на държавната администрация Румен Трифонов.
Освен парични награди, победителите ще получат и допълнителни подаръци: безплатно обучение в Cisco Академия, Многофункционално устройство Lexmark X215 и Хенд хелд компютър Zire 21 на palmOne. Свои призьори ще излъчат също Microsoft и фирма Едимит.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).