ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Конкурсът за младежко късометражно кино "Репортийн" се завръща с трето издание
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:27 / 06.12.2013Коментари (0)1061
©
Вече страртира третото издание на "Репортийн" - националния конкурс за младежко късометражно кино, организиран от Центъра за образователни инициативи с подкрепата на Фондация "Америка за България", който ще продължи до август 2014 г.

"Репортийн" е образoвателна платформа с конкурсен характер, която има за цел да запознае младите хора на възраст между 13 и 19 години с магията да правиш кино по нестандартен и същевременно достъпен начин. В рамките на конкурса всеки тийнейджър може да заснеме свое видео с материалите и техниката, с която разполага, дори това да са неговият мобилен телефон, собственоръчно направено осветление и най-добър приятел в главната роля. Продължителността на късометражните филми, подадени за участие в конкурса, трябва да е не по-дълга от 180 секунди (3 минути).

Основната идея на "Репортийн" е всеки участник да разчита не толкова на скъпа техника и високи бюджети, а да прояви креативност и да разгърне своите фантазия и находчивост, които са и най-големият капитал на младите хора. 

Единствената насока, която "Репортийн" дава на своите участници, е единната тема на конкурса. Тази година тя е "Изборът е...". Тийнейджърите ще имат възможност да покажат своите режисьорски решения и да аргументират посланията си пред журито на "Репортийн".

Голямата награда за победителя в Репортийн тази година ще бъде възможността да стане част от фестивала за независимо американско кино So Independent Film Festival, който се провежда едновременно в България и САЩ. Най-добрият филм от "Репортийн" 2013 ще бъде излъчен в рамките на американското издание на фестивала, а неговият създател ще получи възможността лично да присъства на прожекцията. 

С тазгодишната си голяма награда организаторите на Репортийн дават изключителната възможност на българските тийнейджъри да представят за първи път свой филм на фестивал от световна класа. Освен голяма награда, "Репортийн" е предвидил и допълнителни награди - мобилни устройства и техника, която да разпали още по-силно кинематографската страст на участниците.

Начало на конкурса за младежко късометражно кино "Репортийн" тази година ще дадат режисьорът Виктор Чучков и актрисата Мила Парушева, които ще покажат нагледно пред българските медии изкуството да създаваш кино, преминавайки буквално за минути през целия процес по създаването на един късометражен филм - от замисъл до реализация. 

Виктор и Мила са участници в академия "Репортийн", която по идея на организаторите съпътства конкурса през месеците на неговото провеждане, запознавайки тийнейджърите с професионалисти на българското кино и техния опит в писането на сценарий, операторското майсторство, организацията, монтажа, продукцията, кастинга и всичко, свързано с превръщането на един импулс в истински, завършен филм. 

Лекциите на академия "Репортийн" се провеждат на живо и се качват в официалния уебсайт на "Репортийн" - www.reporteen.bg, основен инструмент на платформата и място, където могат да бъдат видени всички участници в конкурса до момента. Академията ще гостува в Пловдив следващата седмица.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Отношенията София-Скопие
Ружа Игнатова попадна под ударите на прокуратурата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: