Константин Георгиев: Явно се уплашиха от "Кауза Пловдив", затова предприеха репресивни мерки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
14:37 / 07.09.2011
3987
Ние сме за спазване на предизборния закон, но при ясни и еднакви за всички правила, а виждаме, че това не е така, заяви шефът на предизборния щаб по повод наложените от ОИК актове на "Кауза Пловдив" за предизборна агитация преди определения за това период.

Общинската избирателна комисия е наложила на "Кауза Пловдив" два акта за предизборна агитация преди установения за това срок, стана ясно днес на пресконференция, дадена от шефа на предизборния щаб на коалицията Константин Георгиев. "На 6 септември ни се обадиха от ОИК, за да ни съобщят, че имаме съставени актове за нарушения. Отидохме да ги получим и с учудване разбрахме, че според ОИК сме нарушили закона, правейки незаконосъобразна реклама", съобщи Георгиев. Юристите на "Кауза Пловдив" в момента разглеждат обстойно съставените актове. Шефът на предизборния щаб бе категоричен, че ако те преценят, че наистина има нарушения, коалицията ще ги приеме, ще понесе санкциите и ще преведе рекламните материали в изискуемия вид. "Но - тук поставям едно голямо "но" - притеснението ни е друго. Видно е от съставените от ОИК актове, че се мери с различен аршин към различните участници в изборите.

"Актовете са съставени от определени политически сили, а много други са пропуснати. На моя въпрос "защо" в ОИК ми отговориха, че срещу другите няма актове, защото нямало подадени сигнали срещу тях. Срещу нас няма сигнал. Защо тогава има акт? Нещо повече - ОИК реагира когато нашите рекламни материали се появиха. Дотогава, два месеца по-рано из града се ширеха предизборни материали, но реакция или санкция нямаше. Това двоен, троен или какъв аршин е", реагира Константин Георгиев. Освен това той изрази съмнение, че публикуваните рекламни материали са агитация - в тях никъде не се агитира.

По думите му видимо "Кауза Пловдив" е уплашила някого със сериозното си присъствие и получена подкрепа и затова идват тези репресивни мерки. Ние обаче ще бъдем приятната изненада на тези избори, декларира шефът на предизборния щаб. Той още веднъж повтори, че коалиция "Кауза Пловдив" е за спазване на закона, но при ясни правила, които са еднакви за всички.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (5)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).