Козунак рекордьор раздават в Пловдив
Козунак-рекордьор ще бъде представен, нарязан и раздаден на пловдивчани днес. Сладкишът-рекордьор тази година е с тегло 501 килограма и е дълъг 65 метра.
За приготвянето на козунака ще бъдат използвани 1506 броя яйца, 111 литра мляко, 310 килограма брашно, 90 кг захар, 43 кг мас, 13.1 кг стафиди, 4 килограма сусам, 2.9 кг сол, 1.250 кг есенция, 13.5 кг мая. Сладкишът ще бъде направен от майсторите Райчо Караминчев, Йордан Чобанов и Минчо Колев и ще бъде изпечен във фурната на “Симид“ в село Ягодово. Козунакът ще бъде нареден около шадравана на площад “Стефан Стамболов“ в центъра на града. Хепънингът ще започне в 11 ч., за настроението на жителите и гостите на града ще пее“Фамилия Тоника“.