ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Край на тупането на килими пред блоковете в "Западен"
Автор: Диана Бикова 11:49 / 25.07.2024Коментари (2)7187
Поредният спор с обществено значение в Пловдив се решава през социалните мрежи и медиите, вероятно защото е модерно престрелките да се водят през трета страна, а не както е логично - заинтересованите страни да седнат на една маса, да обсъдят проблемите и да постигнат консенсус (б.а. - ах, каква екзотична дума - консенсус!). 

Двама борци за по-чист и по-приятен Пловдив влязоха в полемика как е редно да се върши обществено полезна работа. Асен Костов от СНЦ "Спаси Пловдив" обвинява кметицата на "Западен" Тони Стойчева, че унищожава общинска собственост и излага на опасност живота и здравето на хората. Ето какво е написал Асен Костов в страницата на сдружението:

"Гаф в район "Западен"

Жители на район Западен - Пловдив се свързаха с нас с молба да отразим поредния гаф на кметицата на района – г-жа Тони Стойчева. Сигналът започва така: "Бесни сме на Тони Стойчева. Освен, че блокира всички, които си позволяват да я критикуват, кара служебната кола като лична, но и изпоряза така необходимите ни съоръжения, които използвахме от години за изтупване на килими. В момента грозни и опасни железа по 10-15 см стърчат от земята, като остри ножове, които с лекота биха осакатили възрастен човек или малко дете". 

Въпросите ни към госпожа Стойчева са следните:

1. На какво основание си позволявате да унищожавате общинска собственост?

2. Давате ли си сметка, че с тези Ваши необмислени действия излагате на опасност живота и здравето на хората.

3. Разчиствате местата за строеж или Ви е необходимо старо желязо?

Предупреждаваме жителите на района да бъдат особено внимателни, когато излизат в междублоковите пространства или разхождат домашните си любимци, тъй като Тони Стойчева сътвори поредната си глупост. Прилагаме снимки с опасно стърчащите остри метални върхове (б.а. - виж галерията).

Госпожо Стойчева, приканваме Ви публично незабавно да обезопасите опасните участъци, както и да възстановите съоръженията, необходими на хората.

Като социално отговорна медия Plovdiv24.bg потърси директно кметицата на "Западен" Тони Стойчева. Ето коментарът й:

"Това са стари, изкривени и ръждясали лостове, които премахваме, за да разчистим междублоковите пространства, въведем ред и се опитаме да ги облагородим. Има сформирана комисия от инженери, която направи обход и е дала становище за премахване.

Хората не протестират. Има само един коментар под мой пост във Фейсбук и това е "сигналът", който сдружението - институция на Костов е получило. 

Моля гражданите да подават сигналите си към районната администрация, като орган, който може да реши проблемите, а не към сдружения, които търсят начини името им да попада в медийното пространство. Имам два приемни дни седмично и три лесни форми за подаване на сигнали, които гражданите активно използват. Отговорям почти на всички коментари и съобщения във фейсбук също.".

Асен Костов твърди, че е подал питане до администрацията на "Западен" по Закона за достъп до обществена информация за разпределението на средствата за допълнително материално стимулиране в кметството. По негова информация, Тони Стойчева е разпределила тези пари между себе си и приближения й заместник, а не между служителите в администрацията. Кметицата не отговорила и "Спаси Пловдив" завело дело.

"Определено не са направили запитване до мен. Това е неистина" - коментира Стойчева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Кметицата да обърне внимание на всички "ЗЕЛЕНИ" площи из района които са се превърнали в кални паркинги за нагли шофьори.... Първия е точно срещу кметството... Да вземе да възстанови зеленината па после да маха и строи каквото иска!
+3
 
 
Мале колко хубави места за строежи има в Смирненски. Не знам защо главния архитект и инвеститорите спят още ? Какви са тия между блокови пространства - такава хубава земя да пустее... Време е и Смирненски да заприлича на Кичука
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Издирват майка на две деца от София
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: