Красимир Асенов е класиран на първо място за омбудсман на Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
12:52
2623
Заместник-кметът на район "Тракия" Красимир Асенов е класиран на първо място в конкурса за обществен посредник на Пловдив. Втори е доц. д-р Христо Паунов, следван от Румяна Толова, Борислав Стаматов и Любомир Чакъров. Класирането ще бъде подложено на обсъждане в Общинския съвет, където трябва да се вземе окончателно решение, предава Plovdiv24.bg

Конкурсът за обществен посредник беше обявен в началото на септември и документи се приемаха до 24 септември. Самото събеседване се проведе на 30 септември.

Според заложените критерии, кандидатите за обществен посредник трябва да имат каквото и да е висше образование, минимум 5 години общ трудов стаж по специалността си и да имат постоянен адрес на територията на община Пловдив. Трябва да представят писмена концепция за дейността си като обществен посредник до три стандартни страници.

Временната комисия за подготовка и провеждане на конкурса е в състав Георги Василев (ГЕРБ), Александър Ракшиев (ПП-ДБ) , Стефан Послийски (Съединени за Пловдив), Ерол Съдъков (Браво, Пловдив), Георги Апостолов (Възраждане), Минка Сърнешка (БСП за България) и Димитър Арнаудов (ИТН). След интервюто с кандидатите комисията ще има срок до 11 октомври да предложи на Общинския съвет да гласуват най-добре представителите се.

Омбудсманът се избира с квалифицирано мнозинство в Общинския съвет. В конкретния случай става въпрос за 34 гласа. При предишните конкурси нито един кандидат не получи одобрението на 34+ съветници, поради което Борислав Стаматов вече повече от 8 години временно изпълнява длъжността.

Виж коментарите (0)

Още по темата (35):
27.09.2024 Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
16.09.2024 Обявиха нов конкурс за омбудсман на Пловдив
20.06.2024 Решиха: Обявяват конкурс за омбудсман на Пловдив
16.06.2024 Ще се разберат ли общинските съветници за омбудсман на Пловдив този път?
07.12.2021 Пак не избраха омбудсман на Пловдив
12.11.2021 Христо Паунов е на първо място в конкурса за омбудсман на Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев
Резултати от класирането за прием в детските заведения в Пловдив
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
"Хеброс бус" напът да затрие още две линии в Пловдив
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).