Кризата - предпоставка за множество престъпления

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:02 / 05.03.2009
1634
Очаква се през 2009-та година да има рязко повишаване на криминалните престъпления, това съобщиха от Апелативна прокуратура - Пловдив по време на отчета си за изминалата година. Повод за притеснението на прокурорите е значителното завишаване на престъпните деяния през последните няколко месеца под тепетата. 

Само през последната година на територията на Пловдив и областта са станали близо 23 000 престъпления. Статистиката за последните месеци сочи, че престъпниците са се активизирали, особено убийците. Това дава повод на апелативния прокурор на Пловдив Росен Димов да направи една мрачна прогноза за 2009-та година.

От общия брой престъпления 87% са с криминален характер. Други 12% са свързани с финансови измами. От прокуратурата отчитат огромен брой жалби подадени до тях през 2008-година. Това се дължало на факта, че гражданите не срещат съдействие в другите органи, които най-вероятно не си вършат добре работата, предполагат пловдивските обвинители.  

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ


Източник: ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).