ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кулинарна купа на България се проведе в Пловдив | ||||||
| ||||||
В категория Готвач на годината купата грабна Васил Якимов. Варненецът пребори конкуренцията в тема "Модерна класика – Българска история“ с предястие, базирано на родопския пататник и основно с агнешко месо. Христо Фидов, Георги Раев и Георги Андреев пък спечелиха отборните битки с тема "Иновация – трактовка на популярни френски ястия“. Тристепенното меню даде поле на изява на отборите тази година да покажат умения в приготвяне на супа от трюфели, основно от пъдпъдък, грозде и коняк и десерт лимонов тарт с меренг. Раздадоха се награди и в направления Пицар на годината, филетиране на риба, категория Телешко месо, Паста. Стефани Младенова спечели титлата Сладкар на годината. Най-изкусителнатата категория тази година беше с тема "България-Люлка на цивилизацията, Тракийско златно съкровище". Скулптури – шедьоври от шоколад създадоха участниците в първия кръг на надпреварата. Българската традиция беше основен акцент на втория кръг на сладкото състезание. В него участниците мериха сили в тема Българска роза. Стефани Младенова и опонентите й изработваха и петифури с основен продукт българско саламурено сирене и декорация Българска шевица. Кулинарна купа на България се организира от Българската асоциация на професионалните готвачи с председател Андрей Стоилов. Участниците от Национална кулинарна купа на България са печелили десетки медали от състезания по цял свят. Участници и организатори на Национална кулинарна купа не веднъж са били представяни на Олимпийските кулинарни игри в Германия. Националният кулинарен отбор на България има три последователни участия на тези игри, а Кулинарната купа в Пловдив е мястото на което се откриват новите надежди на националния ни отбор. Сред лицата на БАПГ са някои от най-утвърдените и популярни български шеф-готвачи като Иван Манчев, Андре Токев, Димо Димови Николай Боруков. Пълният списък на медалистите от 11-то издание на Кулинарна купа на България: Пицар на България: 3. Иван Боянин 2. Мартин Маринов 1. Георги Георгиев Готвач на България: 3. Александър Енчев от Русе 2. Сали Али от Русе 1. Васил Якимов от Варна Филетиране на риба: 3. Валентин Йорданов 2. Жана Георгиева 1. Цветомир Кръстев Категория Телешко месо: 3. Живко Янчев 2. Юлиян Любенов 1. Цветомир Кръстев Категория Паста: 3. Надежда Манева 2. Пенко Пенков 1. Петя Станишко Сладкар на България: 3. шеф Борис Илиев 2. Моника Георгиевич 1. Стефани Младенова Кулинарен отбор на България: 3. Венко Горчев, Христо Георгиев и Емил Доевски от Пловдив 2. шеф Калоян Колев, Андреа Чианг и Данаил Двонин от Варна 1. Христо Фидов, Георги Раев и Георги Андреев от София. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Пловдив:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Радина и Деян Донков отново заедно
12:08 / 01.12.2024
Димитър Маринов от филма за Гунди: До три години всичко ще се промени
12:19 / 30.11.2024
Роден е на днешния ден през 1979 г., наскоро призна за голям порок
16:44 / 30.11.2024
Пиле няма да може да прехвръкне в тази част на Пловдив
16:56 / 30.11.2024
Дъщерята на Боби Михайлов и Мария Петрова - голяма красавица
20:32 / 01.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета