ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кърпят зейналите дупки по улиците
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:22 / 02.02.2010Коментари (21)4406
© Plovdiv24.bg
Изрязаният напреки участък в "Тракия" до Хлебозавода ще остане така още няколко дни
Големи дупки са зейнали по някои от основните булеварди и улици. Това е констатирал Славчо Атанасов - а и много други пловдивчани, при последната си неформална обиколка из града.

"Тази седмица ще пристигне студената асфалтова смес, подходяща за работа при ниски темпуратури. Разпоредих на районните кметове да започнат своевременно работа, за да не се затруднява движението", обясни кметът пред репортер на Plovdiv24.bg.

82 хиляди лева е вложила общината в покупката, която се налага, защото при минусовите температури асфалтовите бази не работят.

"Със закупената смес ще кърпим улиците до пролетта и в началото на следващата зима. Длъжни сме да създадем условия и на гражданите, и на превозвачите от градския транспорт - щом искаме да ни возят с автобуси от клас "Евро-4" и "Евро-5", трябва да гарантираме, че няма набързо да ги разбият", коментира шефът на капиталното строителство инж. Тошо Пашов.

Голяма дупка пък тормози шофьорите в Тракия, включително и повечето от линиите от Градския транспорт. Там пътя до хлебозавода бе разкопан преди няколко седмици и все още изрязаната лента не е запълнена. "Първоначално срокът им бе до 1 февруари, но поради ниските температури ни помолиха и се разбрахме да им удължим още крайния срок за запълнване", обяси пред репортер на Plovdiv24.bg районният кмет на Тракия Гиньо Матев. Там също ще се запълват дупки със студената битумна смес, но асфалтирането ще става по ред на заявки, а Тракия е четвърта. Първо ще се асфалтират дупки в Северен.



Още по темата: общо новини по темата: 13
02.09.2013 »
25.06.2013 »
20.01.2013 »
15.12.2012 »
17.05.2012 »
22.11.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
егати новия облик-мн.е мрачен
на 02.02.2010 г.
0
 
 
Не знам кой квартал приоритетно ще се асфалтира,но положението по бул."Руски",лява лента малко преди Търговската е плачевно-тръгнеш да изпреварваш-отляво и отдясно дупки.Изобщо града добре се е раздупчил-дано ги позапълнят тия дупки преди да е заваляло.
0
 
 
jone dole написа преди 4 ч. и 15 мин.: "преди години живеех в лондон, голям град с ужасно много коли, но дупки няма? това ми говори само едно, нашият авалт е боклук а не асвалт само си даваме парите". Така е - асфалтобетонната смес по-често е "икономична" - по-малко битум, повече инертни материали; но и технологията на кърпежите не се спазва стриктно, работи се често пъти и в неподходящи метеорологични условия, затова дупките зейват отново ако не на следващия ден, то след една седмица. Познайте кой печели и кой губи от това?
0
 
 
Дето има една приказка : " Кучетата си лаят - кервана си върви."
+1
 
 
ВСЕ ПАК ЖИВЕЕМ В БЪЛГАРИЯ ПЪРВО АСФАЛТИРАМЕ ПОСЛЕ ЗАПОЧВАТ ИЗКОПНИТЕ РАБОТИ СИРОМАШИЯ ДО ШИЯ
+3
 
 
Как действа нашата администрация, как стопанисва общинската собственост и как се грижи за интересите на гражданите е показателно от най-пресния пример на ОБЩИНСКО МАЛОУМИЕ. В Тракия до Хлебозавода НЯКОЙ е изрязал асфалта от улицата и тротоара. Имал работа човека, изрязал. Едва СЛЕД като този някой изрязал част от улица и тротоар, ВНЕЗАПНО И ИЗВЕДНЪЖ НА ВСИЧКИ СТАНАЛО ЯСНО, ЧЕ Е краят на Януари и началото на Февруари, т.е. ЗИМА Е, СТУДЕНО Е и възникналата дупка не може закърпена качествено ДО ПРОЛЕТТА. Какви умни и прозорливи чиновници, драги зрители, а? И ето сега ЗАРАДИ МАЛОУМНАТА НИ АДМИНИСТРАЦИЯ И КМЕТ ИДИОТ ние данъкоплатците ще платим 82 000 лева за някаква идиотска студена смес, която ще трае 2-3 седмици и която струва колкото 284 средни пенсии или пенсиите на 24ма пенсионери за една година. Ей така, без да им мигне окото, кмета на Тракия Гиньо Матев, срамът за всеки инженер Тошо Пашов и ужасно посредственият Главчо Атанасов, понеже тези пари не са техни, ще ги похарчат и ще се перчат как били спасили трагичното положение, което е такова точно благодарение на тях.
+2
 
 
Ползата от легналите полицаи е безспорна. Но тук темата е за друго. Повечето от разкопаванията са заради аварийни случаи на В и К повечето, по-рядко на Топлофикацията. Като не могат да си поддържат изправна своята мрежа тръби, да им се отнема правото на управление и да бъдат продадени на други собственици. Хем не инвестират в осъвременяването на своите мрежи тръбопроводи, хем ни вдигат цените, хем и дупките, и кърпежите пак за наша сметка! Писна ми!
+1
 
 
аз съм за легнали полицаи през няколко метра в лондон е така и е много добре тва колите им са много по запазени от нашите, легналите полицаи немогат да ти разбият колата
0
 
 
тая държава няма оправия, от малък ги помня пораснах дупки си има на много места тея хоа за 10-15 години едни дупки немогат да орпавят , ние искаме държавата да се оправи ония пич по доло каза за лондон , брат те лондон са със около 250-300 години напред пред нас на квото си помислиш
+2
 
 
Около подвижните сглобки на моста на Васил Априлов е трагично. Освен това на Цар Борис III в посока от Тримонциум към тунела, точно на автобусната спирка на Понеделник пазара има една 15 сантиметрова яма в средната лента, а заради заетата от такситата дясна лента, включването в движението от към католическата църква е...точно през дупката.
+3
 
 
А като разкопаваха не знаеха ли, че температурите ще са ниски и няма да могат да затворят навреме???? И тези които разрешиха също ????? Или е природен феномен посред зима да е студено. Трябва ли да си изпочупим колите заради некомпетенти чиновници !!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ВК Марица, сезон 2024/2025
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: