Легендарният Стив Ротъри на международния фестивал на китарата в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:55 / 15.10.2013
1073
Китаристът и основател на легендарната британска рок група "Мерилиън" Стив Ротъри ще представи своя изискан и мелодичен стил на свирене на пловдивския фестивал на китарата заедно със звездите на Британската китарна академия(BGA). Събитието е част от програмата на Международния фестивал на китарата, който ще се проведе в града под тепета от 17 до 19 октомври.

И в трите дни концертите започват в 19 часа. Откриването е с изпълненията на Гари Райан от Англия и китарно дуо Брускерс от Италия в Камерната зала на Драматичния театър. Отново там е и вторият ден на феста, а ценителите на класическата китара ще могат да се насладят на изпълнеията на Ивон Ценер от Германия и китарно трио Алегриас.

Стив Ротъри и британската китарна академия ще представят своята музикална програма на 19 октомври на сцената на ГДК "Борис Христов". Стив е разработил оригинални идеи,  специално за фестивала и е подбрал група от великолепни музиканти, с които да ги изпълни: Dave Foster (китара), Yatim Halimi (бас) and Leon Parr (ударни).

Повече от 30 години Ротъри изгражда своя стил на китарист в групата, определяна като "най-страхотната банда, за която никога не сте чували" и "най-добре пазената тайна на музикалната индустрия", но и като "спасителите на прогресив рока" и една от най-иновативните съвременни банди. През всички тези години Marillion не престават да творят и да преоткриват себе си, без да робуват на стил или пазарни предпочитания.

Мелодиите на Ротъри са лесно разпознаваеми, многопластови музикални пейзажи, наситени с емоция. Творчеството му е подчинено на търсенето на точния звук за дадена песен, необременен от стремеж към самоизтъкване. Впечатляващо е и изключителното му умение и прецизност в използването на различни ефекти и технически средства при музицирането.

Извън Marillion Стив Ротъри твори в соловия си проект The Wishing Tree, с който има издадени два албума. Участва в проекти на Jadis, Gazpacho, John Wesley, Mr. So & So и Steve Hackett.

През 2011 г. създава Британската Китарна Академия (British Guitar Academy), чиято цел е да помогне на музикантите да развият не само техника, но и креативност и индивидуалност. За инструктори са събрани едни от най-добрите китаристи на Великобритания, които предават своите знания и опит на по-широката аудитория чрез поредица от семинари и майсторски класове.

Билетите за първите два дни от фестиваласа на стойнсот 5 лв., а за концерта на Стив Ротъри - 10 лв. Предлага се и пакетен билет за трите дни - 15 лв. 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).