ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Лека присъда за инспекторка, системно изнудвала бизнесмен за пари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:33 / 12.11.2012Коментари (2)1591
©
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимата Милена Наневска, 57 г. на 3 години лишаване от свобода условно с 5 години изпитателен срок, глоба в размер на 1000 лв., лишаване от право да заема държавна или обществена длъжност "инспектор " за срок от 3 години и лишаване от право да упражнява надзорна дейност за срок от 3 години.

Тя беше призната за виновна в това, че през периода от средата на юли 2011 г. до 17.11.2011 г. в Пловдив при условията на продължавано престъпление в качеството си на длъжностно лице - "Главен инспектор" в Регионалния отдел Пловдив на "Инспекция по държавен и технически надзор" към "Държавна агенция за метрологичен и технически надзор" е приела от Видьо Видев подкуп, който не се следва - общо 500 лв., затова, че е извършила действие по служба - пълен технически преглед с изпитване на парен котел в УМБАЛ "Св. Георги" и Аграрен университет Пловдив и е издала удостоверение, като подкупът е извършен чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебно положение.

От 2000 г. Наневска работела в Главна дирекция "Инспекция по държавен и технически надзор" към "Държавна агенция за метрологичен и технически надзор". Видьо Видев бил управител на ЕТ "Екостил" гр. Пловдив, като част от дейността на фирмата му включвала почистване на парни котли. Тази дейност се контролирала от РО "ИДТН " гр. Пловдив. В тази връзка Видев и Наневска се запознали. През лятото на 2010 г. Наневска казала на Видев, че следва да й заплаща суми между 150 лв. и 300 лв. затова, че проверява и разрешава пускането в експлоатация на почистваните от него котли, като сумата трябвало да се определя от големината на котела и получаваното от Видев възнаграждение по договора му с възложителя. Видев бил шокиран и казал, че това са много пари, но тя му отговорила, че трябва да плаща, ако иска неговата фирма да има такива обекти. Заплашила го, че може да му създаде проблеми и да препоръчва други фирми. Тези разговори продължили и през 2011 г.

В края на май 2011 г. Наневска се обадила на телефона на Видев и му казала, че е спряла от експлоатация един котел в УМБАЛ "Св. Георги" гр. Пловдив поради наличие на котлен камък над нормата. Тя посъветвала свидетеля да отиде при началника на паровата централа в болницата и да се разбере с него за почистването на котела. 

През юни Видев депозирал оферта в УМБАЛ "Св. Георги " гр. Пловдив за почистване на парния котел и сключил договор с ръководството на болницата. Извършено било почистване на котела, а след като Наневска извършила технически преглед и котелът бил пуснат в експлоатация, започнала за звъни на мобилния на Видев и поискала да й даде 300 лв. В средата на юли двамата се срещнали и той й дал парите.

През октомври 2011 г. фирмата на Видев сключила договор с "Аграрен университет" гр. Пловдив за почистване на парния котел. След извършване на проверката Наневска започнала отново да иска пари.

На 28.10.2011 г. Видев депозирал жалба в Районна прокуратура Пловдив, в която посочил, че системно е изнудван от Наневска. На 17.11.2011 г. двамата се срещнали пред магазин "Т-маркет" в "Тракия" и Видев предал на Наневска сумата от 200 лв. с предварително описани банкноти. След като прибрала парите в дамската си чанта, Наневска била задържана от полицейски служители. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
въпроса е принципен тука. няма дребни пари, големи пари...
Veni, vidi, vici--Botev forever. Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!
на 12.11.2012 г.
-1
 
 
На единия му станало навик ,на другия задължение и на двамата работата не им е чиста за дребни пари берат позор , да бяха поне 5-6 цифрено число ????
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: