Лекарите протестират, садят люти чушлета за реформата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:40 / 10.11.2010
1398
"21 години стига!!!" - под този наслов, изписан върху парцаливи горнища на някогашни болнични пижами, премина едночасовият протест на пловдивските медици пред ДКЦ-1 точно 21 години след дворцовия преврат на 10 ноември 1989-а, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"21 години експерименти стигат! Всеки министър си мисли, че реформите започват от него, а реформите все ги няма!" - отсече управителят на поликлиниката д-р Георги Кръстев.

На фона на непреходната "Ода на радостта", вечната "Тухла в стената" и седесарското парче от зората на демокрацията "Развод ми дай" навързани за пълни с хелий балони, към небето се понесоха фотографии с ликовете да изнизалите се през всичките 21 години министри. С въдица бяха свалени и оставени сегашния Стефан Константинов и шефката на НЗОК Нели Нешева. Десетки гълъби също бяха пуснати да отлетят на воля. "И ние ще излетим така от родината - за разлика от чиновниците, навсякъде можем да си намерим работа", коментира д-р Кръстев.

Лекарите настояват за актуализация на наредбата за спешността, дефиниция на манипулациите за отстраняване на животозастрашаващи състояния, актуализация на пакета съобразно финансовите условия на страната, възстановяване на договорното начало, както и да бъдат изпълнени всички обещания на парламентарно представените партии.

"Ако лекарите в парламента гласуват предлаганите унизителни параметри, ще настояваме да им бъдат замразени правата, тъй като голяма част от тях са там, защото критикуваха здравната политика на тройната коалиция. Искаме адекватно финансиране за достъпно и качествено здравеопазване. Искаме промяна" - подчерта д-р Кръстев, според когото и в момента около Бойко Борисов не са правилните хора, способни да направят реформата.

За да прави икономии, вместо като премиера да пререже, той само развърза трицветната лента, зад която лекари с кирка и лопата с трикольорни дръжки направиха първи копки на реформата. Сухи люти чушлета бяха засадени, за да следят заедно с тях всичко, което се случва. Специална мисия пък замислят за тиквата Балка, тъй като твърде много тикви се нароили в държавата.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Пловдивските лекари протестираха за промяна в здравеопазването

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Утре правят първа копка на проекта, за който в Пловдив се говори ...
Прокуратурата: Не следва да се изнасят повече данни от разследван...
Тези са кандидатите за депутати на ПП-ДБ в Пловдив
Пускат за движение новия мост над река Марица
"БСП - Обединена левица" регистрира листата си за Пловдив
Къде е фонтанът от кръговото на Водната палата?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).