Лекции "Първи грижи за новороденото" в КСУДС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:00 / 20.11.2013
818
На 21 ноември 2013 г. по повод Деня на християнското семейство Комплексът за социални услуги за деца и семейства - Пловдив организира Ден на отворените врати. През целия ден ще се провеждат различни инициативи, организирани от специалистите, работещи в комплекса.

През осемте години на съществуването си звено "Майка и бебе" към КСУДС е дало подкрепа и социална помощ на около шестдесет майки със своите близо осемдесет деца. Звеното организира в Деня среща на жените и децата, ползвали социални услуги в него. 

Социалните работници от Звено "Майка и бебе" инициират провеждането на лекцията "Първи грижи за новороденото", адресирана към всички бъдещи и настоящи родители. 

Лекцията има за цел да запознае и допълни знанията им за кърменето и храненето на новороденото, анатомо-физиологичните му особености, да даде практически съвети за банята и масажа на бебето. 

Водещи на урока по майчинство ще бъдат социални работници от звеното и лекар - педиатър, които ще отговарят и на въпроси, касаещи здравето и отглеждането на децата. 

Инициативите на звеното за Деня на отворените врати са част от кампанията "Остани родител".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).