Лекуват децата от катастрофата край Димитровград в Холандия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:55 / 11.07.2006
712
Представители на турското консулство в Пловдив и вуйчото на двете деца, които пострадаха при тежката катастрофа край Димитровград са заявили желание лечението им да продължи в Холандия. Те са настояли пред ръководството на УМБАЛ “Св. Георги” в Пловдив, да бъдат уведомени щом състоянието на децата позволява транспортиране, научи Дарик радио.


Момиченцата на 3 и 6 години са подложени на интензивно лечение в Детска хирургия и КАРИТ на университетската болница. По- голямото е преведено в състояние на медикаментозна кома, за по-лесно преодоляване на травмите. По-малкото също е в кома с тежки фрактури на черепа. Вуйчото на децата е в България, за да прибере телата на загиналите при катастрофата родители. Няма данни за точната възраст на децата, но това не пречи да ги лекуваме. Състоянието им на този етап изключва всякаква възможност за транспортиране в друго лечебно заведение, категорични са от ръководството на болницата. Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).