Летище "Пловдив" с нови полети за без пари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:13
7666
Летище Пловдив анонсира нова директна линия от Бирмингам до Пловдив, която ще заработи от 2 ноември тази година, информира Plovdiv24.bg.

"Новата авиолиния ще свързва вторите по големина градове на Великобритания и България. Полетите ще се изпълняват от авиокомпания Ryanair, която вече пусна билетите в продажба. Цените за базов билет в посока започват от 35 евро.

Полетите ще се изпълняват всяка събота, което дава перфектната възможност туристите от Великобритания да планират своето пътуване до региона на Пловдив и зимните ни курорти.", допълват от летището.

Полети веднъж в седмицата ще има и от Пловдив до Бирмингам с час на излитане 11:40 часа в събота. 

“Новата линия е възможна благодарение на активната комуникация на екипа на летището с авиокомпанията и помощта на Фонда за развитие на Летище Пловдив - Южната врата на България,", съобщава Дойчин Ангелов

Фондът за развитие на Летище Пловдив очаква да бъдат възстановени полетите от Манчестър до Пловдив, а от началото на следващата година да има и директни полети от южния испански град Малага до Пловдив. Водят се и преговори за разкриване на директни авиолинии от Виена, Мадрид, Брюксел и Марсилия до Пловдив.

"Желанието ни е да има полети до Пловдив от много повече дестинации и преговорите да приключват с успех много по-бързо. Всичко зависи от това дали сегашните членове на Фонда за развитие на Летище Пловдив коректно ще платят членския си внос от 1 лев на жител за година и дали към Фонда ще се присъединят още общини и други частни компании, които подкрепят развитието на региона“, заяви изпълнителният директор на летище Пловдив Дойчин Ангелов, който припомни, че летището е държавно и може да инвестира единствено в подобряване на инфраструктурата, но Фондът е този, който може да развива нови линии.

Виж коментарите (2)

Още по темата (477):
11.09.2024 Пловдивски адвокат: София не е България и това трябва да спре! Докога в тази неугледна дупка ще се изсипват милиарди?
29.08.2024 Държавата си върна собствеността върху летище "Пловдив"
24.06.2024 Съществуването на летище "Пловдив" е застрашено
19.05.2024 Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
04.05.2024 Още една община стана член на Фонда за развитие на летище "Пловдив"
26.04.2024 Започна проектирането на жп гара до летище "Пловдив"  
Още новини от Новини от Пловдив:
Родители от Пловдив в безизходица заради безкрайните ремонти
Пловдив е на второ място в страната по поскъпване на жилищата
Проверяват спешно всички шахти в Пловдив заради загиналия колоезд...
Започва Международен технически панаир 2024
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
До една година Пловдив ще има нов музей


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).