Литургия за жертвите на тероризма в католическата катедрала

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:03 / 11.09.2004
1678
Литургия в памет на жертвите на тероризма отслужиха днес в католическата катедрална църква “Свети Лудовик” в Пловдив. Молитва за децата на Северна Осетия и за загиналите на 11 септември 2001 година в Ню Йорк отправиха вярващи и сестри от ордена на Майка Тереза, съобщи Focus news.
За първи път на 11 септември свещениците от католическата епархия в България отслужиха литургия в памет на невинните жертви на тероризма. Днес тя беше в памет на децата от Беслан, за които се помолиха богомолци в Пловдивския храм “Свети Лудовик”.
Литургията започна със споменаването на 11 септември 2001 година, когато в Ню Йорк бяха убити хиляди хора. По думите на отец Любомир, жертвите на тероризма потвърждават, че няма нищо вечно на тази земя и че никой не е защитен от злото, затова всички ние сме длъжни да се борим с него.
Своята съпричастност към болката на близките на всички невинно загинали жертви от терористични актове по света заявиха и две от сестрите от ордена на блажената Майка Тереза.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).