Лоша новина за хванатите с 1 килограм кока в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:44 / 27.06.2024
3250
Апелативен съд – Пловдив отхвърли като неоснователни жалбите на Кристиян Кунчев и Валентин Василев за промяна на мерките им за неотклонение от "задържане под стража“, взети от Пловдивския окръжен съд, в по-леки и ги остави в ареста.

Срещу двамата е повдигнато обвинение за държане на голямо количество наркотични вещества с цел разпространение, като обвиненията на Кунчев са за съучастие и като извършител, а на Василев като подбудител и помагач. На 18.06.2024 г. при акция на ГДБОП в автомобил "Ауди“, управляван от Кунчев, е намерен и иззет пакет с малко над един килограм кокаин. Кунчев обяснил, че бил изпратен в София да вземе пратката и да я достави на другия обвиняем Василев в Пловдив. За това престъпление, законодателят е предвидил наказание "лишаване от свобода" от 3 до 12 години и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Апелативният съд прецени, че от събраните до момента доказателства остава непроменено обоснованото подозрение, че всеки от обвиняемите е съпричастен към престъпленията, в които е обвинен. Съдът прие, че поради високата степен на конспиративност и организираност на дейността на двамата обвиняеми и високата степен на обществена опасност на двамата и на деянията им, има възможност при по-лека мярка за неотклонение да въздействат на свидетели и всеки от тях да извърши престъпление. Няма опасност от укриване, тъй като и Василев и Кунчев имат постоянни адреси, единият в Пловдив, другият в Хасково.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
21.06.2024 Съдът реши за двамата спипани с кокаина, татуировката на единия се оказа ключова улика
21.06.2024 1 кг кокаин е открит при спецоперация на БОП в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Бизнесмен от Пловдив се спъна в тротоар и сега ще получи солидно ...
Кметицата на район "Западен" ще отговаря на въпроси на гражданите...
Пловдив бе домакин на церемонията по връчването на Европейските н...
Верижна катастрофа затапи Околовръстното
Собственик на магазин в Пловдив: Кога хората станаха такива?
Още два месеца неизвестност за електрическите автобуси в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).