Ловка измамничка получи десетгодишна присъда в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:38 / 21.01.2005
1940
Бивша учителка, обявена за общодържавно издирване заради извършените от нея измами с жилища в Пловдив и София, която от години успешно се укрива от полиция и правосъдие, днес получи задочно десет години затвор с присъда на Пловдивския окръжен съд. Недялка Милева (50 г.). е призната за виновна в това, че от месец март до м. юли 1996 г. в градовете Пловдив и София, чрез използване на неистински договори за продажба на два държавни недвижими имоти от Военно-жилищния фонд, е получила без правно основание 3 350 000 (стари) лева, се казва в мотивите на съда. Съдия Веселин Ганев прецени, че случаят е особено тежък, е извършената измама е в особено големи размери.
По време на съдебното заседание се установи, че през посочения период подсъдимата е сключвала договори за наем на апартаменти, намиращи се в столицата и в гр. Пловдив. След това с подправени документи за самоличност и представяне на фалшиви пълномощни е прехвърляла въпросните жилища на заложни къщи. Срещу това получавала суми между 500 000 и 900 000 (стари) лева.
През месец август 1996 г. е направила опит за пореден път да продаде жилище в гр. София. Служителите на заложната къща обаче извършили проверка и установили, че представените им документи са фалшиви. Уведомили за това органите на полицията и дали описание на подсъдимата, посочвайки характерните черти от лицето й и обстоятелството, че е с дълга черна коса. Полицаите заловили в близост до заложната къща подсъдимата Милева, която отговаряла на описанието, но имала къса коса. При извършения обиск, в чантата й била намерена перука. По време на досъдебното производство спрямо Милева е била взета мярка за неотклонение “Парична гаранция”. През 2003 год. делото започнало в Софийски градски съд, но тъй като дванадесет свидетели живеели в гр. Пловдив, е изпратено на Пловдивския окръжен съд. По време на разглеждане му магистратите не я откриха на посочения адрес. Тя е обявена за общодържавно издирване и делото се разгледа и приключи в нейно отсъствие, уточняват от Съдебната палата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).