Лозари искат по-високи цени на гроздето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:04 / 03.09.2007
1009
По-високи цени на гроздето поискаха лозарите от Пловдивско на среща с евродепутата Петя Ставрева. От години изкупните цени са около 30-40 ст. за килограм, а приличната цена е поне 85 ст., заяви Андрей Андреев от с. Белащица. Неговото семейство гледа 22 дка лозя. Разходите за препарати и надници на работниците се вдигат непрекъснато, тази година стигат до 15-20 лв. на ден, разказа той. Няма да изкореняваме лозя, нито ще сменяме сортове, но при неизгодни цени не е изключено да оставим масивите и да не ги работим както трябва, казаха лозарите.

В Силистренско цената на кило мискет вече стигна левче. Лозарите там прогнозираха, че изкупуването на червените сортове няма да е на цени, по-ниски от 65 ст. за кило. В повечето региони в страната се очакват около 70-80 ст. Информацията е на вестник "Стандарт".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...
Ексклузивно: Не приеха Небет тепе заради некачествено изпълнение!...
След тричасова транспортна блокада: Възстановиха движението през ...
Съединиха двата края на новия Бетонен мост!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).