"Луд химик" за 13-а поредна година в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 13.04.2013
1274
Днес от 8:30 ч. в Общински детски комплекс - Пловдив за 13-та поредна година ще се проведе областното състезание "Луд химик", в което ще премерят знания по химия 78 ученици от 7 до 12 клас от училищата СОУ "Св. Патриарх Евтимий", СОУ "Паисий Хилендарски", ЕГ "Пловдив", НТГ, ФЕГ, ОУ "Кочо Честеменски", СОУ "Ас. Златаров" - Първомай, ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Брани поле, ОУ "Пенчо Славейков" - Белащица, СОУ "Любен Каравелов", МГ - гр. Варна.

Изявата има за цел да стимулира интереса на учениците към науката химия; да мотивира усвояването на нови знания и търсенето на пътища за приложението им в практиката; да ги ориентира в избора на интересна професия.

Изпитните задачи, с които трябва да се справят състезателите, са върху учебното съдържание за съответния клас и форматът е различен от този на националната олимпиада по химия. Новата категория е за дванадесетокласниците "Да се провери готови ли сме за матура?" Това оправдава големият интерес към състезанието.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Днес спират движението на част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).