Лъжебедните пациенти- на съд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:47 / 14.06.2006
842
Единственият начин болниците да си получат парите от пациенти, които при постъпване за лечение са заявили, че са социално слаби, но по- късно е установено, че не отговарят на критериите за бедност, е чрез съдебни искове. Това каза здравният министър проф. Радослав Гайдарски по време на годишното национално съвещание на директорите на национални центрове и регионалните инспекции за опазване и контрол на общественото здраве, което се провежда в Хисар.

“Ще подкрепя предложението за включване на здравните вноски в социалните помощи за лицата в затруднено материално положение. За това обаче е необходима законодателна промяна, подчерта министърът. По думите му тези, които се опитват да “шмекеруват” ще трябва да си платят не по цената на клиничните пътеки, а по реалната стойност на лечението.

Националната стратегия за 2007- 2012 година предвижда да бъдат заложени минимум 50- 60 милиона лева годишно за профилактика на социално значими заболявания, каза още министър Гайдарски. На въпрос дали предстои смяна на борда на директорите на УМБАЛ “Пловдив” министърът отговори утвърдително, но подчерта, че все още не са уточнени имената на членовете на ръководното тяло. Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).