ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Лято в Капана" представя съвършенството на японските вкусове и култура | ||||||
| ||||||
Ето какво разказват участниците в това приключение. Чаена Къща Пловдив: "Първият чай, доставен от нас, беше през 1995 г. от остров Цейлон, където срещнахме най- добрите майстори на чая. Те събудиха нашата любов и интерес към тази вълшебна напитка, на която повече от 20 години се наслаждаваме и не спираме да изучаваме. 10 години по- късно, през 2005 г., с много любов и отношение, създадохме Чаената Къща. И до днес продължаваме да се срещаме с нашите доставчици от различни точки на света. Към момента предлагаме повече от 400 вида чай от четири континента. Видяхме много и продължаваме да учим за тази мистична напитка, която свързва Изтока и Запада в "една чаша". Искаме да споделим с вас този необятен свят и да ви подтикнем да опитате различните видове, които са полезни, екзотични, а понякога и странни." Адриан Кумбилиев- един от най-утвърдените чай сомелиери в града на тепетата /и не само/- израснал буквално сред чаени плантации, които възпитават у него любовта и постоянната жажда за усъвършенстване познанията за чая. Той ще демонстрира и разкаже за традициите в чая и японската чаена церемония. Уиски бар СандъкЪ : Нямаме какво повече да кажем за нашето място, освен това, което вие- нашите приятели и посетители- вече знаете. "СандъкЪ" е уникално по рода си кътче, създадено с много вдъхновение и поглед към развитието на уиски културата. Точно, както името не е случайно, така не е случайно и това, че барът е ръчно изработен от реставрирани сандъци- дървени, подобно на бъчвите, раждащи "водата на живота". Освен да ви предложим над 300 бутилки от цял свят, ще ви заведем на вълнуващо пътешествие, ще ви поднесем увлекателна история и отношение, което ще запомните. Не е случаен афинитетът ни към японското уиски и джин. Той е провокиран от хармоничното съчетание на стремежа към съвършенство и елегантното търпение на японските майстори, водещи до идеално балансиран съвършен резултат. Гаро Узунян и Гергана Ангелова са учредители на Bulgarian Whisky Academy- BGWA /официален акредитиран партньор на Edinburgh Whisky Academy, Scotland/ и създатели на книгата "Уиски Хроники". Организатори и завладяващи презентатори на събития на уиски тематика, те ще разкажат за историята, процесите в създаването и консумирането на "самурайските питиета". |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Пловдив:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Годеж 17 години след първата им среща, когато са били деца
15:49 / 29.11.2024
Синоптик: От 6 декември започва продължителен период на снеговалежи
14:11 / 28.11.2024
Виктор и Беба отново заедно
08:42 / 29.11.2024
Ударно начало на декември за три зодии
14:46 / 28.11.2024
От утре проблеми за шофьорите в Пловдивско
20:41 / 29.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета