ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Любим фестивал отново в Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:05 / 19.04.2024Коментари (0)2999
©
Plovdiv Vibes резонира в седем различни градски зони от днес до 28 април! Тазгодишното издание на фестивала следва темата “Трансформации", и представя многообразие от културни, развлекателни прояви и събития, и трансформации в градски пространства.

Интересни акценти в изданието ще бъдат фотографските изложби “Трансформации" на младия фотограф Ивайло Станджиков, който ще представи различни тълкувания на темата в изложба, представена в Plovdiv Stage Park и изложбата “Градът - преди и сега", която се осъществява съвместно с “Акция Фото ПловдивЪ", в лицето на Пламен Кочев и младите фотографи Християн Агушев и Христиан Илиев.

В изложбата “Градът - преди и сега", авторите представят трансформацията на Пловдив през годините, като показват контрастът между стари фотографии и съвременни такива направени от едни и същи локации. Изложбата ще бъде представена в парк "Елит" (2019) в "Тракия" на 22 април (вторник).

Очаквано събитие, заемащо важно място в тазгодишната програма е творческият базар Vibes Market представящ над 20 локални и гостуващи автори на ръчното творчество. Творческият “handmade" базар ще се проведе в продължение на двата уикенда в края на април на алеята за базари в подножието на Младежки хълм. Събитието има създадени традиции и ще представи голямо разнообразие от ръчно изработени произведения.

Паралелно Vibes Market ще протичат и интересните образователни и творчески работилници “Деца творят на хълма", които дават на децата различни умения и ги учат на работа с традиционни техники и интригуващи материали. На 21 април (неделя) почитателите на ръчното творчество ще могат да се запознаят и с дейности и изработки, дело на различни социални предприятия, които ще представим под формата на изложение и базар в подножието на Хълм Бунарджика. 

Събитието се осъществява в партньорство с МТСП/ Фокус-точка Пловдив и ще бъде съпътствано с консултации на детски психолози, логопеди и интересни ателиета по арт-терапия и здравословни кулинарни работилници.

Сценичната програма на фестивала е бъде домакинствана от Plovdiv STAGE PARK - Младежки хълм и представя изпълнителите от гупа Funkilicious, Група ТАРАЛЕЩА, диджеите Pacho, Ill-Q, Max BG, Vasil Ivanov.

Във втория уикенд на фестивала посрещаме и един от пионерите в електронната музика DJ GAGALOVE, а черешката на фестивала ще поставим в неделя на 28 април с нежната доско дива COOL BLUE.

Меломаните ще могат да погъделичкат егото си и ще покажат своите познания с Музикално Бинго, представено на сцената в Plovdiv Stage Park от небезизвестния Стефан Лозанов.

Посетителите на фестивала ще могат да се насладят на изпълненията на ученици от НГСЕИ ("Сценични кадри"), които ще представят танцово-театралния спектакъл “Емоции" и театрално-куклени етюди в дв

©
©

ата уикенда на 10-дневния фестивал. Участие в програмата ще вземат и артистите от Пловдивски културен институт с танцов спектакъл.

В следобедните часове на 25 април, заедно с партньорите от Българско сдружение за защита на птиците, ще покажем своята екологична отговорност чрез “работилница за гнездилки", която ще се проведе в парк "Лаута". Заедно ще изработим къщички за чухал и синигер, като трансформираме комфортната им зона.

На 26 април пък ще трансформираме пространството около Братска могила и ще разкрием итересни факти около този тайнствен монумент. Събитието ще започне с Мини Тур, воден от лицензиран екскурзовод, който показва трансформацията на района и ще включи беседа за историческата и архитектурната стойност на паметника. Пространството в близост ще бъде оформено като поп-ъп зона за дискусии и настолни игри.

Фестивалът гостува и в парк "Рибница" с клоунада и пантомима в следобеда на 21 април, а с почитателите на спорта, ще се раздвижим на скамейките на Гребна база, когато “Ще ядем стълби за закуска" със световната инициатива, координирана от БГ Бъди активен - Ден без асансьори (24 април).

За финал на фестивала ще представим годишния концерт на танцова школа Терпсихора, който ще представи всичките си школи и възпитаници! За поредна година Plovdiv Vibes се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, като част от Културния календар на градa.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Издирват майка на две деца от София
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да (2645) 59%
Не (1439) 32%
Не мога да преценя (403) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: