ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Любомир Атанасов, Digital4Plovdiv: 180 пъти на ден си вадим телефона от джоба
Digital4Plovdiv е годишна конференция за онлайн маркетинг и търговия на България. Това е събитие, което един път в годината събира на едно място абсолютно всички експерти и специалисти от цяла България. Случва се в Пловдив, тъй като оттук е създателят на форума и управляващ партньор на Internet Media Group Любомир Атанасов.

"Новостите тази година са много, защото винаги се стараем да направим разнообразна програма, интересна и надграждаща се. Най-големите дигитални агенции се събират, за да прогнозират бъдещето. Шеговито го кръстихме "дигиталните шамани", тъй като само може да гадаем какво ще стане, никой не може да каже точно. Едни от големите онлайн търговци се събират, нарекохме ги "е-комерс титаните". В програмата имаме и доста интересни лектори на много високо ниво и с много развит бизнес" - казва Атанасов в интервю за Plovdiv24.bg

Сблъсъкът между дигитализацията и аналога става вече все по-лесен. Атанасов си припомня, че преди години е било трудно да разказваш за дигитализация на компании, които не са достигнали този етап. "Ковид успя да побутне хората да се дигитализират. Когато се затворихме вкъщи, нямаше какво да правим, бизнесите се заключиха, трябваше да почнем да продаваме онлайн. Изведнъж имаше един скок от 20%, който задвижи по-бързо нещата. След това всичко се нормализира, но това беше доказателство накъде вървим - вече всичко е AI, изкуствени технологии, коли без бензин, а на ток... Всичко е в тази посока и вече е завъртяно колелото" - обяснява той.

Според статистиката, над 30% от живота на съвременния човек вече е дигитализиран. Друга статистика обаче казва, че над 180 пъти на ден си вадим телефона от джоба само да проверим дали нещо се случва и дали не изпускаме нещо дигитално. "Всъщност ние започваме да живеем два паралелни живота - живота на живо и живота в онлайн пространството" - коментира експертът. Самият той все още уважава физическите срещи и ги предпочита. Признава, че най-приятното нещо за него е да звънне на приятел за рождения ден по телефона, а не да му пише в социалните канали, за да заяви уважение. "Дигитализацията е до момента, в който имаме нужда от човешкото докосване. Днес над 600 компании са тук, да правят бизнес, да стиснат ръце. Имат възможност и дигитално да го направят, но те са тук" - казва Атанасов.

Digital4Plovdiv стартира през 2016 г. с 35 участници. Днес форумът се е превърнал в хедлайнер в този сегмент и е сред най-посещаваните в цяла България. Към днешна дата Digital4 събира над 5000 бизнеса в 15 града в страната и се е превърнало в малък празник. "Преди седмица бяхме във Враца, преди това - в Шумен и беше страхотно. Съседи, живеят един до друг и се виждат на събитието, имат общи интереси, но никога не са се заговаряли. Всъщност това е ефектът на събитието - да запознава хората, а не само знания да дава" - разкрива експертът.

Годишната конференция за онлайн маркетинг и търговия на България Digital4Plovdiv събира над 600 фирми в Конгресния център на Международен панаир Пловдив. Организатори са Internet Media Group и Европейската асоциация на дигиталните експерти, а сред медийните партньори са Информационна агенция "Фокус" и Plovdiv24.bg.

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!










Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
Коледно-новогодишни празници 2024/2025
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: