ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Люси Дяковска, Милица Гладнишка и Плевенската филхармония с концерт на върха на Бунарджика
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:59 / 12.06.2024Коментари (0)5432
©
На 29 юни ще се състои четвъртото издание на "Пътят към върха“ с повече от 50 артисти на 6 сцени

В последната събота на месец юни, едно от любимите на пловдивчани места в града, хълма Бунарджика, ще се превърне отново в мащабна концертна сцена за четвъртото издание на проекта "Пътят към върха“.

В програмата на събитието на 29 юни 2024г. с начало в 16.00 часа и край в 22.30 часа, цялата зона на Бунарджика ще се превърне в пространство за музика на общо 6 сцени, където ще се включат повече от 50 артисти.

Организаторите са заложили в програмата разнообразни по жанр и стил художествени интеракции и концерти, които целят да провокират и да откликнат на широкия диапазон от културни потребности, вкусове и предпочитания на публиката.  

Пловдивчани и гости на града ще имат възможност да се насладят на концерти с класическа, джаз и поп музика, ще има DJ, предвидени са и множество изненади, които включват пряко участието на гражданите на импровизираните сцени. Всички те ще водят публиката към сцената на Върха на хълма, а там ще се случи големият концерт - ABBA SYMPHONIE с участието на Люси Дяковска, Милица Гладнишка и Плевенската филхармония.

"Днес, една от емблемите на Пловдив е превърната в прекрасно пространство за отдих, туризъм, спорт и култура. Проектът "Пътят към върха“ носи идея, която в интересни и динамични времена идва да ни замисли за "пътя“, по който идваме, вървим днес и ще вървят децата ни утре. Идея за познанието, историята и великата мъдрост на всеки един народ да живее в хармония с нея. След три успешни издания на проекта, декорирали сцените на хълм Бунарджика, с многобройна публика, добро настроение и програма за всички възрасти, той категорично заема своето достойно място в Културния календар на Пловдив. Очакваме ви на 29 юни, всички заедно да извървим "Пътя към върха“, коментира джазменът Петър Салчев от фондация "Арт Кънекшън“, двигател на събитието.

На 6-те сцени, освен Люси Дяковска, Милица Гладнишка и Плевенска филхармония с ABBA SYMPHONIE, ще видим още Hot Club De Plovdiv, Оркестър за всички - Къща за музикални вълшебства "Дивизи" и ЦНСТ "Детска къща", Деца срещат джаза – Music Space, Кейко Танака –флейта, Брас -квартет "Августа Траяна“, Мартин Денев DJ set и Галерия "Етерна“.

Организатор на "Пътят към върха 4“ е фондация "Арт Кънекшън“. Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, отдел "Култура, археология и културно наследство, със съдействието на район "Централен".

Входът за всички концерти е свободен!

Какво ще видим по "Пътя към върха“:

Сцена 1– АКВЕДУКТ 

Между 17.30 - 20.00 часа

"Оркестър за всички“, Къща за музикални вълшебства "Дивизи“ – носител на Награда "Пловдив“  категория "Музика“ за 2021г. ви кани да станете част от занимателна музикознайница за малки и големи, концерт на детски камерни състави, Детски оркестър "Дивизи“ и Камерен оркестър със солисти Борис и Симеон Стойчеви – ученици в НУМТИ "Добрин Петков“, Пловдив. Диригент е Иван Русев-студент в АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев“, Пловдив.

Идейната концепция е на доц. Диана Петкова.

Сцена 2– АЛЕЯТА ПРЕД  ЛЕТЕН ТЕАТЪР БУНАРДЖИКА

Начало в 16.00 часа

Галерия "Етерна“ очаква малчуганите и техните родители на детска работилница "Нарисувай лятото с тебешир“, под вещото ръководство на педагози по изобразително изкуство.

"Децата срещат джаза“ – концертът с това име е отворена сцена с образователна цел, без възрастови ограничения и с възможност за интеграция в изпълненията на музикантите - пеейки, танцувайки, музицирайки, учейки. Малки и големи ще могат да импровизират заедно с утвърдени джаз музиканти. Концертът е насочен главно към детската аудитория, като най-малките изпълнители и зрители ще се запознаят с понятията "мелодия“ и "ритъм“ чрез образователни, детски, музикални игри. Публиката ще научи повече за различните стилове и музикални инструменти, които се използват в джаза по един забавен, достъпен и атрактивен начин. Програмата е замислена така, че да включва лесно достъпни джаз произведения и джаз версии на познати детски песни. В това необикновено пътешествие, децата ще бъдат водени от Петър Койчев - китара, Живко Братанов – пиано, Преслав Пеев – саксофон, Христо Минчев – бас, Александър Каменов – барабани, Светлина Христова – водещ и вокал. В концерта ще участват деца и младежи, изпълнители от Музикален център Music Space.

Сцена 3 – ФИТНЕС ПЛОЩАДКАТА

Между 17.30 - 20.00 часа

Концерт на Брас-квартет "Августа Траяна" от Стара Загора. Уникалният тромбонов брас-квартет ще ни представи богат репертоар от различни епохи и жанрове, евъргрийни и съвременни джазови произведения. Съставът от виртуозните тромбонисти е сформиран по идея на Стилиян Митев, дългогодишен водач на тромбоновата група в оркестъра на Държавна опера - Стара Загора. Той събира талантите Димитър Тенев, Димитър Димитров и диаманта на групата Катрин Шул, които също са част от оркестъра на операта.

Сцена 4   – JAZZ

Между 17.30 - 20.00 

Концерт на "Hot Club de Plovdiv" - джаз квартет, ориентиран към корените на мануш джаза. Групата е в състав: Петър Койчев (китара), Любомир Толумбаджиев (цигулка), Момчил Ангелов (китара) и Христо Минчев (контрабас).  Четиримата музиканти са обединени около стремежа към автентичното за началото и средата на ХХ век, суинг звучене на Джанго Райнхард и Стефан Грапели. Музиката им е едновременно динамична и увлекателна - пътешествие през времето и "златните години на европейския джаз". Квартетът е участвал в голяма част от джаз фестивалите в страната и в чужбина. В програмата ще чуем джаз теми, интерпретирани в характерния импровизационен стил на формата .

Сцена 5 -  ПОСЛЕДНИЯТ ЗАВОЙ ПО ПЪТЯ КЪМ ВЪРХА

Между 17.30 - 20.00  часа

Концерт на флейтистката Кейко Танака. Тя е родена в Япония, а в момента е водач на флейтите в Държавна опера - Стара Загора. От 2012 г. до 2018 г. Кейко Танака заема мястото на водач на флейтовата група в оркестъра на операта в Кайро (Египет), а в Япония сформира дуото Sakura с кото играча Нацуйо Ито, издавайки първия си компактдиск "Shiki koso uruwashi“. Изнасяла е концерти в Австрия, Унгария, Франция и други европейски страни.

Сцена 6 -  НА ВЪРХА

Начало - 19.30

Мартин Денев DJ set

Мартин Денев е пианист, кийбордист, композитор и Диджей. Завършил е Музикално училище в Пловдив с пиано, след това Консерватория в Ротердам, Нидерландия, със специалност "Джаз“. Междувременно следва една година "Джаз пиано“ в Бъркли, Бостън, а след това "Латино пиано“ в Сантяго де Куба. Мартин е участвал на стотици фестивали и форуми на пет континента и е делял сцена с някои от най -изявените музиканти и певци на нашето време. До момента Мартин е издал 14 албума на лейбъли в Англия, Германия, Индонезия, Австралия, Китай и Америка, като много от композициите се изкачват до челни позиции в най-реномираните световни класации за съвременна електронна музика. До 2020г. Мартин Денев живее на о-в Бали, Индонезия, където е музикален директор, продуцент и участва в десетки проекти с музиканти от цял свят.

В "Пътят към върха“ Мартин Денев участва за пореден път, като и сега той е подготвил интересна програма.

Начало – 21.00 часа

Концерт ABBA SYMPHONIE с участието на Люси Дяковска, Милица Гладнишка и Плевенската филхармония, диригент Георги Милтиядов

"АББА Симфони“ включва песни на вечната и обичана в цял свят шведска четворка, в изцяло нов симфоничен аранжимент. Солисти са плевенчанката Люси Дяковска, позната от немската поп банда No Angels и Милица Гладнишка, актрисата, която великолепно пее джаз, под диригентската палка на младия и изключително талантлив Георги Милтиядов, който е автор на аранжиментите и пианист. Плевенската филхармония се доказа през последните години като един от първите оркестри в България, готови да разчупят музикалната си програма и репертоар. Редом със сериозните класически концерти, те реализират и множество съвременни проекти. Точно такъв е настоящия ABBA SYMPHONIE.

Времетраене на концерта - 1.30 мин.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: