МУ - Пловдив: С ненаучните си обвинения проф. Атанасов нанася морални щети

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:59 / 25.02.2005
1950
С публичните си ненаучни обвинения проф. Никола Атанасов, национален консултант по детска стоматология, нанася непоправими морални щети на Стоматологичния факултет (СФ) и Медицинския университет (МУ) - Пловдив, както и на цялата научна общественост. Това се казва в Декларация от МУ - Пловдив, изпратена до БТА по повод твърдения на проф. Атанасов, че в Пловдив е извършван експеримент със солна киселина върху зъбите на малки деца. Академичният съвет на МУ -Пловдив категорично възразява срещу изявленията, направени от проф.Атанасов в медиите. В последната седмица са излъчени повече от 10 материала с негативно звучене към СУ на МУ-Пловдив, допълват стоматолозите. Категорично заявяваме, че в СФ не е провеждан експеримент, а клинично проучване по методика, напълно безопасна и известна на научните среди, се казва още в документа. Концентрацията на солната киселина използвана в проучването не може да предизвика увреждане на зъбите, се посочва в декларацията.
В своя декларация, оповестена вчера, колегите на пловдивските стоматолози от МУ в София настояха проф. Атанасов да бъде отстранен от длъжността национален консултант по стоматология заради необоснованите му обвинения. Те твърдят, че приложеният метод е известен на науката от 1980 г., рутинно прилаган и безопасен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).