МУ посреща експерти разработващи ваксини за опасни инфекции

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:28 / 02.11.2010
912
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
От 2 до 4 ноември 2011 г. Медицински Университет -Пловдив е домакин на международната среща по проект FASTVAC, финансиран по програма "Здраве" на Европейския съюз. Общият бюджет по проекта е над 3 млн. евро за три години.
Целта на проекта е дизайн и бързо получаване на ваксини при инфекции.

В разработването на съвременна платформа за бързи ваксини са ангажирани водещи институции от 8 европейски държави: Холандски институт за ваксини (координатор по проекта), Агенция за защита на здравето (Великобритания), Серумен институт (Дания), Институт "Кантакучино" (Румъния), Национален център по епидемиология (Унгария), Норвежки институт за обществено здраве, Университет "Пол Сезан" (Франция).

Две катедри от МУ - Пловдив - "Медицинска Биология" и "Микробиология и Имунология" са партньори по проекта. На нашият екип от микробиолози и имунолози са възложени отговорните задачи за конкретно определяне на прицелната група заболявания (точно кои инфекции) и методологията при разработване на специфичните ваксини.

В двудневната среща в Новотел - Пловдив участват 24 експерти в областта на вирусологията, микробиологията, имунологията, както и в промишленото производство на ваксини. Поканени са млади учени и докторанти, както и професор Пламен Ненков, директор на БулБио-НЦЗПБ - основен производител на ваксини в България. Началото е от 3 ноември (сряда) от 8.30 ч., зала "Пловдив", Новотел - Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Утре правят първа копка на проекта, за който в Пловдив се говори ...
Прокуратурата: Не следва да се изнасят повече данни от разследван...
Тези са кандидатите за депутати на ПП-ДБ в Пловдив
Пускат за движение новия мост над река Марица
"БСП - Обединена левица" регистрира листата си за Пловдив
Къде е фонтанът от кръговото на Водната палата?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).