МВР Пловдив: Имаме 5 много яки камери, ловят всякакви нарушители

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
17:31 / 10.07.2024
21698
С максимална натовареност работят всички стационарни и мобилни камери за скорост, с които пловдивската полиция разполага за осъществяване на пътния контрол, съобщават от пресцентъра на ОД МВР Пловдив.

Съобразно ежедневен анализ на пътнотранспортната обстановка, техническите средства се позиционират както по автомагистрала "Тракия“ и големите пътни артерии, така и в населените места, където има отчетена висока концентрация на катастрофи.

При поредната превантивна акция, насочена към недопускане на сериозни нарушения от страна на водачи на моторни превозни средства, за времето от 1 до 8 юли екипи на дирекцията са извършвали контрол на скоростните режими на различни точки в областта.

С ползваните пет специализирани уреда служители от сектор "Пътна полиция“ са засекли общо 5631 нарушения, а други 1190 са регистрирани от колегите им от Първо РУ, Асеновград, Карлово, Първомай, Труд и Хисаря.   

Камерите разполагат с висока разделителна способност, което позволява контрол на скоростта в повече от едно платно и в противоположни посоки на движение. Специално програмираната им система дава възможност за наблюдение на трафика и за точно разчитане на регистрационните табели на превозни средства по всяко време на денонощието.

Чрез нея се идентифицира видът и класата на превозното средство, а също и скоростта и позицията му при придвижване, дори и да е сред още няколко. Високата резолюция на получените изображения позволява отлично разпознаване на детайлите. 

Чрез защитена мобилна връзка регистрираните нарушения се предават директно към Единен център за обработка на нарушенията в МВР за изготвяне на електронен фиш на съответния водач.

Виж коментарите (9)

Още по темата (70):
27.07.2024 В Пловдив: Караш с превишена скорост, след минути получаваш на телефона
глобата
15.06.2024 Обичащите високите скорости в Пловдив няма да харесат тази новина
13.06.2024 Слагат камери за контрол на скоростта на 5 места в Пловдив
22.05.2024 Легнали полицаи или шумяща маркировка по всички големи булеварди в Пловдив заради джигитите
21.05.2024 Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновградско шосе
06.04.2024 Пловдивчанин: Ето я камерката зад дървото, а полицаят мишкува в
патрулката
Още новини от Новини от Пловдив:
Полиция и линейка на пловдивски булевард заради инцидент
Пловдивчанин откри в телефона на жена си чат с техен семеен прият...
Пловдивчанката, която искаше да кара с 240 в лява лента, с безумн...
Санират полусаниран блок в Пловдив за 1 милион лева
Много грозни сцени на кръстовище в Пловдив, извикаха полиция
Ефективна присъда за шофьора, блъснал фатално заместник-директорк...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).