Махат пенсионерите от УМБАЛ "Св. Георги"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
16:38 / 18.08.2010
3075
Всички пенсионери в Университетска болница "Св. Георги" ще бъдат освободени. Точната бройка на хората, които ще напуснат администрацията и лечебните звена, ще е ясна в началото на септември, обясниха синдикалисти, с които ръководството преговаря.

Засега е сигурно, че няма да се пипат медицинските сестри, навършили 60 години. Ако ги пенсионират, няма кой да работи, защото близо 40 са вакантните места за средни медицински кадри.

Поне половината от над 80-те души в администрацията на болницата ще отидат на борсата. Медиците в пенсия обаче нямало да са повече от 20. От синдикатите се надяват, че и някои доктори може да останат. И посочиха, че в Клиниката по образна диагностика, чийто екип е с 30% от полагащия се щат, след като 3-ма лекари напуснали, а на тяхно място никой не е назначен.

Очаква се съкращенията в болницата да спестят около 200 000 лева от месечните разходи.

В Университетска ще бъде въведена нова система за преразпределение на работната заплата. Възнагражденията ще се определят според резултатите на всяка клиника. Шефовете на отделения сами ще разпределят средствата, в зависимост от разходите и приходите, казаха от болницата.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ


Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Общинско предприятие търси нови служители
Пловдивчанин: Едва не умрях на пътя, млада двойка ми спаси живота...
Иван Петков ще води листата на БСП в Пловдив, Манол Генов в облас...
В Пловдив изнесоха подробности за опасното вещество, източник на ...
Започна монтажът на светофар на улица "Даме Груев"
Полицията в Пловдив подхвана джигитите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).