Май няма да строят до "Каспела"

Автор: Диана Бикова
Коментари (4)
14:59 / 03.06.2024
5533
Кметът на Пловдив Костадин Димитров загатна за вероятна възможност да не се застроява тревната площ между новия пробив "Модър-Царевец" и жилищния блок с 10 входа. Какъв точно вариант евентуално ще се приложи обаче така и не е ясно, предава Plovdiv24.bg

"Там проблемът го смятам за приключил. Ние имахме разговор и с инвеститорите, които искат да изграждат поликлиника, имахме разговор и с протестиращите. Намерили сме идеалната среда, за да се случи най-доброто и за жителите на района, и за болницата – да можем да удовлетворим техните желания. Помагаме в тази посока и на двете страни" - обяви Димитров.

Припомняме, че живущите в блока се вдигнаха на протест в началото на април, след като научиха, че в тревната площ от източната страна на сградата предстои да се вдигнат две нови постройки - едната жилищна, а другата - ново крило за близката болница "Каспела". Това означава, че сградите буквално ще бъдат залепени за терасите, като отстоянието е около 7 метра. 

Десетина дни по-късно кметът Костадин Димитров обяви, че от общината са намислили нещо, за да спасят парцела. Подробности не бяха съобщени, освен факта, че са проведени срещи с инвеститорите. 

Plovdiv24.bg научи, че се подготвя многостранно споразумение между община, инвеститори и живущи в блока, за да не се допусне застрояването на парцела. За терена има действащ ПУП и валидно разрешение за строеж. Най-вероятно собствениците на парцела ще бъдат овъзмездени с други имоти.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (4):
11.04.2024 Опитват да спасят парцела до "Каспела"
02.04.2024 Пловдивчани, живеещи до "Каспела": Ще ни зазидат! Има ли закони в
България?
01.04.2024 Напрежение в Пловдив
30.03.2024 Паркинг за 300 коли, парк с площ от 1500 кв.м и нов лечебен корпус ще бъдат изградени в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Затваряйте прозорците! Пожар в Маноле, при който гори патешка тор...
Специална комисия следи строителството и парите за стадион "Локом...
Община Пловдив дарява последния имот на АПИ за финалното довършва...
Доста амбициозна програма за ремонти на район "Западен" - лек гаф...
Култово! В Пловдив автобус върви по 4 линии наведнъж, пътниците п...
Район "Южен" с нова придобивка за над 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).