Майка: Ако трябва, вдигнете цената, но да не ме е страх, че ще бъда затисната под рейса

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (1)
18:20 / 14.07.2024
26690
Здравейте. Не знам вече към кого да се обърна, затова пиша на вас. Просто не мога да мълча. Звъня често на 112 за връзка с полицията и подаване на сигнали относно неспазване на правилата от шофьорите на градския транспорт.

Така читателка на Plovdiv24.bg започва сигнала си до нас. И продължава:

"Работя на място, където е трудно паркирането и затова избирам градския транспорт, но за съжаление точно в Пловдив той е най-лошият избор, за разлика от другите цивилизовани градове.

Ще спестя всичките истории и неща за мрънкане, просто ще разкажа случките от днес, когато реших да използвам градския транспорт, за да заведа детето си на преглед до личната лекарка, която също е на локация, трудна за паркиране, но вече няма да направя тази грешка.

Качихме се на рейс от вкъщи. Нямаше кондуктор, държейки детето в движещия се рейс, трябва да подам парите на шофьора, а той докато шофира - да ми върне ресто и даде билет. 

След 3-4 спирки, затваряйки вратите, се чуват смразяващи писъци. Оказа се, че възрастна жена се е опитала да се качи, но шофьорът не е я видял и е затворил вратите. При което тя пада и се озовава под тръгващия рейс.. За щастие не стана голяма беля благодарение на писъците на жената, но цялата треперех от мисълта какво можеше да стане.

Слязохме, свършихме си работата и се качваме на връщане. Отново нямаше кондуктор. Шофьорът ядеше, шофираше, даваше билетчета и връщаше ресто. Все си мисля, че шофьорите трябва само да шофират, за да бъдат адекватни в движението, което така или иначе е натоварено вече в града, поради неадекватния градски транспорт.

Слязохме след няколко спирки с цел да се разходим. Вече беше топло и се качваме с детето на трети и последен рейс. Става време за слизане и сме се подготвили за задна врата, тъй като бяхме седнали отзад. Задна врата не се отваря в никой рейс, нямам обяснение защо.

Следователно вратата не се отвори и трябваше бързо с тригодишно дете да изтичаме до средна. Тръгваме да слизаме, аз слизам първа, за да придържам дъщеря си при слизане, а детето ми бива затиснато от вратите на рейса. Не коментирам, че това го уплаши, освен това го заболя, защото вратата го удари, слава богу, успях да притисна другата с ръката си и да удари мен, а не нея. Хората започнаха да викат и чак тогава шофьорът забеляза, че майка и дете слизат от автобуса. Защо ли? Защото беше зает да дава билетчета. И не само! Защото не гледат.

Всички тези неща стават в рамките на два часа, не ми се коментира ежедневно колко такива случаи има. Градският транспорт е за удобство на хората, а не, за да се страхуваме за животите си в него... Ако трябва да се вдигне цената, но да не ме е страх, че ще бъда затисната под рейса!", пише жената. Сигналът е от 21 юни.

Виж коментарите (1)

Още по темата (352):
05.09.2024 Ново изпълнение на шофьор от градския транспорт в Пловдив
17.08.2024 Жена сподели за страховито пътуване с автобус в Пловдив: Пътниците бяха изплашени
16.08.2024 Младеж попита шофьор за климатик, но чу "Келеш, слизай от автобуса"
12.08.2024 Пловдивчанин: Сменете всички шофьори в градския транспорт! Да идват индийците и пакистанците!
05.08.2024 Читателка: Няма да обяснявам какви чувства изпитах
03.08.2024 Сигнал: Кондукторката махаше за "чао" най-нагло от прозореца
Още новини от Новини от Пловдив:
Полиция и линейка на пловдивски булевард заради инцидент
Пловдивчанин откри в телефона на жена си чат с техен семеен прият...
Пловдивчанката, която искаше да кара с 240 в лява лента, с безумн...
Санират полусаниран блок в Пловдив за 1 милион лева
Много грозни сцени на кръстовище в Пловдив, извикаха полиция
Ефективна присъда за шофьора, блъснал фатално заместник-директорк...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).