Майки ще бдят деца да не ходят по заведенията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:17 / 14.03.2006
916
Инициативен комитет от майки започва акция, с която да се ограничи достъпът на ученици в заведенията след 21 часа. Той ще бъде сформиран през следващата седмица, съобщи кметицата на район “Южен” инж. Стефанка Ламбрева на пресконференция вчера. Информацията, че има желаещи да се включат в такъв комитет, дошла от училищните настоятелства.

“Още при първите разговори разширихме първоначалната идея. Пред нас вече стои предизвикателството не само да опазим децата, но и да им върнем детството, да им създадем условия за повече занимания извън улицата и извън заведенията. Ние не само си задаваме въпроса къде са опасностите за децата, но и как заедно да ги предотвратим. В тази мисия своето място имат и районната администрация, и собствениците на заведения, и полицията, и училищните настоятелства, и най-вече – самите родители”, обясни г-жа Ламбрева.

Според нея така могат да се предотвратят много трагични инциденти. Целта е да не се разчита само на задължителните проверки, а и на гражданската активност.

Инициативата ще се развива под мотото “Не пазя само своето дете, пазя нашите деца”. Предвидени са серия от срещи с полицията и собственици на заведения, както и създаването на мрежа от доброволци, които да наблюдават заведенията. Започват преговори със спортни клубове и центрове за работа с деца, за да се създадат и популяризират форми за извънкласни занимания, които биха отделили учениците от улицата, компютърните игри и заведенията. Надяваме се чрез този комитет да привлечем най-широк кръг от партньори, за да намерим лек за проблема и да стигнем до всяко семейство, добави г-жа Ламбрева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...
Пловдивският университет открива новата академична година
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Преподавател в ПУ: Изследователите казват, че са необходими 6 дес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).