Майсторски клас с баритона Алпер Юнлютюрк в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:12
246
На 22 октомври 2024 г. от 18:00 ч. в зала "Аула“ на НУМТИ "Добрин Петков“ ще се проведе майсторски клас по хорово и оперно пеене с изтъкнатия баритон Алпер Юнлютюрк. Събитието, организирано от ППД "Ангел Букорещлиев“ е отворено за всички – както професионални музиканти, така и любители, които искат да разширят познанията си и да се докоснат до техниките на класическото пеене.

Майсторският клас е подходящ за всеки, който желае да се запознае с изкуството на оперното и хоровото пеене – една уникална комбинация от вокални техники, дишане и изразителност, която е изключително полезна за развитието на изпълнители във всяка музикална област. Участниците ще имат възможността не само да черпят от опита на Алпер, но и да се включат в практическите упражнения и дискусии, които ще ги доближат до същността на тези специализирани техники.

Залата е любезно предоставена от НУМТИ "Добрин Петков“, благодарение на подкрепата на г-жа Нели Попова-Коева, която винаги е стимулирала и подпомагала развитието на млади таланти и техния път в музикалния Свят.

Събитието е част от културния календар на Община Пловдив.

За Алпер Юнлютюрк:

Алпер Юнлютюрк е роден през 1996 г. в Измир и започва музикалното си обучение още в гимназията "Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi“. През 2014 г. е приет с пълна стипендия в Университета "Яшар“, където учи при изтъкнати педагози и солисти от Държавната опера в Измир. Продължава развитието си с участие в редица международни майсторски класове, където усъвършенства вокалната си техника и сценично поведение.

През годините Алпер печели множество награди от конкурси в Турция и България, сред които и престижната втора награда на Националния конкурс за млади солисти в Измир. След завършването си, започва да работи в Държавната опера Пловдив и да преподава в АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев“. Дебютът му в Пловдивската опера включва водещи роли като Белкоре в "Любовен еликсир“ от Доницети и Публио в "Милосърдието на Тит“ от Моцарт.

С широкия си опит на сцената и като преподавател, Алпер Юнлютюрк е високо ценен както за своите сценични изяви, така и за своята отдаденост към обучението на следващото поколение вокални таланти.

Майсторският клас в Пловдив е отлична възможност за участниците да се учат от неговия богат опит и да подобрят своите умения в областта на пеенето.

Заповядайте и се вдъхновете от таланта и опита на Алпер Юнлютюрк!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заложни къщи и фирми на мушката на МВР Пловдив
Окръжна прокуратура Пловдив с изключително странно решение
Учителка от Пловдив получи голямо признание
Тежко задръстване, мислете обходни маршрути!
Протест пред клиника в Пловдив заради починала жена, близки зоват...
Пловдивчанка: Извикахме лекар, а той дойде вкъщи заедно с погреба...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).