Малчугани учат немски език

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:01 / 08.06.2009
2597
Безплатна немскоезикова седмица стартира днес в детски градини "Люляк" и "Малкият Принц" в Пловдив. Инициативата, която се провежда под надслов "Да учиш немски в детската градина - това е забавно", е дело на Фондация за насърчаване на немскоезиковото образование и възпитание в България.

Немскоезиковата седмица има за цел да запознае родители и деца с един иновативен образователен проект за чуждоезиково обучение по концепция на Центъра за детско многоезичие Мюнхен /Германия/ и Гьоте-институт /Германия/. Гости на тестовата седмица ще бъдат Кана Димитрова, доцент катедра "Немски език и литература" в Пловдивски Университет "Паисий Хиландарски" и Елизабет Хорнунг, културно аташе към Посолството на Федерална република Германия в София. Педагогически ръководител на проекта е Христина Костова-Загаров. Занятията по време на тестовата седмица ще започват всеки ден от 9 часа в детска градина "Малкият Принц" и в 15.30 в "Люляк".

Инициативата "Да учиш немски в детската градина - това е забавно" се подкрепя от Посолството на Федерална република Германия в София, Гьоте-институт България и Германо-българската индустриално-търговска камара с представителство в гр. Пловдив.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).