Малко резервации в пловдивските заведения за празниците

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
11:58 / 17.11.2012
4503
Все още няма резервации в пловдивските заведения за предстоящите празници - 8 декември, Коледа и Нова година. Това каза Димитър Лукарев, председател на Асоциацията на собствениците на заведения в Пловдив. Това е обезпокояващо, защото практиката показва, че досега винаги резервациите за Коледните празници са започвали още в началото на ноември, поясни Димитър Лукарев. Той отдава това на кризата и липсата на финансови средства, и не на последно място на забраната за тютюнопушене на обществени места. Собствениците на заведения са разтревожени от липсата на клиенти по време на предстоящите празници, добави Лукарев.

За разлика от Пловдив, хотелите и ресторантите в Асеновград вече са резервирани за престоящите Коледните и Новогодишни вечери, по думите на Атанас Христов, председател на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите в Асеновград. Той коментира, тази година интересът и търсенето е по-голямо, за разлика от миналите. Забраната за пушенето, влияе на оборота, но все още топлото време позволява на клиените да пушат навън, добави Атанас Христов. Студентите както е известно предпочитат да отбележат празника си извън града, в хотели и вили, каза той и добави, че вилите в околностата вече отдавана са запазени за 8 декември.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Пловдив:
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...
В Пловдив направиха възстановка на събитията от 1908 г.
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Читател: Кой пуска това? Пречи на съня и е отровно!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).